Solig lördag och nattsvart söndag

Ni som inte gillar att läsa om perfekt tajmade glidtacklingar, suveräna räddningar från Abbiati eller ljudet av säsongens första crossboll på Strömvallen kan sluta läsa nu - för det här blir ett rent fotbollsinlägg från helgen som gått :)



När jag slog upp ögonen i lördags morse önskade mig solen god morgon genom att lysa från en klarblå himmel och bjuda på ett härligt vinterväder. Visserligen hade termometern krupit lite väl långt ner, men solens strålar gjorde sitt för att värma upp naturen och ganska snart var det acceptabla två-tre minus i jämförelse med de elva som dagen inleddes med. Med andra ord: det var upplagt för att ta sig ut i det fina vädret och inte fastna här framför datorn.


Vad bättre fanns då att göra än att ta en härlig promenad i solen genom Boulognerskogen med destination Strömvallen för GIF:s första träningsmatch? Noa och jag begav oss iväg för att se när ett annat GIF, nämligen Sundsvall, gästade. Vi bjöds på ganska bra fotboll, strålande väder och 4-1 i hemmafavör. Helt okej lördagseftermiddag det och dessutom passade vi på att avnjuta säsongens första fotbollskorv och kaffe i pausen. Sånt som hör till :)


Visst är man säkerligen en fotbollsnörd, men det finns viss tjusning i att stå och småfrysa lite på träningsmatcher i februari och längta till seriepremiären.  



Om lördagen var en solskenshistoria fotbollsmässigt (och minst sagt i övrigt också, men mer om det i nästa inlägg) var söndagen nattsvart. Det spelades ju nämligen ett Milanoderby igår kväll och det gick långt ifrån som jag hade hoppats. Nu var man visserligen inställd på att det kunde bli förlust, Rossoneris säsong har ju varit upp och ner samtidigt som Inter har varit väldigt stabila. Men trots det känns förstås 1-2-förlusten bedrövligt tung och bitter. Särskilt som de vann på ett mål som borde varit bortdömt för hands. Nu är hoppet om ligaguld helt borta och en del av säsongen dog igår. Detta samtidigt som Milan gjorde oss supportrar stolta genom en trots allt mycket bra prestation och insats.




Jag har sammanfattat de tudelade känslorna från derbyt här för er som orkar och intresserar er för att läsa det:
http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=281038

Skrev även den här krönikan strax före derbyt:
http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=280820


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0