Fotbollsdramatik och Gävletripp

Nu har jag för bara några timmar sen anlänt till min kära gamla hemstad Gävle. Några finfina dagar väntar här då jag hälsar på Karin, mina svärföräldrar och dessutom ska se till att träffa en del gamla Gävlevänner som det var alltför länge sedan jag såg :)


De senaste dagarna hemma har inneburit en del slit för min del. Pappa är ju fritidsbonde och hökörningen är i full gång, vilket har gett mig en hel del jobb. Inte minst då min käre far olägligt nog gått och skadat foten så att jag för att avlasta honom har fått roa mig med att stå i hölassen slita. Jobbigt som satan, det märks att man inte är van vid hårt kroppsarbete, men nyttigt för mig. Gratis träning i alla fall, dessutom rejäl sådan :)


Gårdagskvällen, den sista i Småland på några dagar, bjöd på fotbollsunderhållning av stora mått. Det är i det närmaste målgaranti och lika med underhållning när NIK spelar den här säsongen. Negativt på ett sätt då de borde vara stabilare än vad är just nu, men samtidigt kul för de mer neutrala åskådarna. Hursomhelst såg NIK ut att förlora mot ett inte speciellt imponerande Timmernabbens IF igår på bortaplan i en match de borde ha vunnit. 0-3 i paus efter tre enkla baklängesmål och 1-3 efter 90 minuter. Men det var inte slut där. För på stopptid lyckades NIK såväl reducera till 2-3 som att göra 3-3 i slutsekunderna. Det dessutom med en man utvisad. En poäng med andra ord, något som trots allt kändes riktigt bra med tanke på hur matchen utvecklade sig.

Därmed blev det dramatik i allra högsta grad, en bra avslutning och utan tvekan rejält underhållande. Förutom två målglada lag så såg domaren till att få publiken engagerad genom att stå för en helt makalöst usel insats. Ren parodi var det stundtals. När en domare lyckas få båda lagens spelare, tränare (både NIK:s och “Nabbens” tränare blev uppvisade på läktaren) och båda supporterskarorna emot sig har han sannerligen inte varit bra. Rent pinsamt att en så kass domare ska få döma i fyran.

Jag brukar kunna tycka att domarna i Skånesexan och i vår reservserie där nere är dåliga, men i jämförelse med den här stollen håller de mycket hög klass…

 

 


Kommentarer
Postat av: James

Haha.

Can't have been worse than the "Väsby" ref.

"Can you get up I don't live near here and need to get home"....

2011-06-30 @ 23:35:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0