Examen

Studentfirarna studsar runt här i stan och laddar för dagens student. Det är inte utan att man minns tillbaka till den här tiden för sex år sedan. Sex långa år! Så länge är det sen jag själv stod där på trappan, klev ut och helt plötsligt hade slutat gymnasiet. En underbar dag minns jag att det var, rakt igenom, och jag kan garantera alla som tar studenten idag att ni kommer att få ett minne för livet.



För egen del är det också slut nu. Åtminstone officiellt. Igår gjorde jag min sista skoldag någonsin som elev. Det genom att vara med på uppsatsseminariet i den sista svenskkursen som jag har läst nu under våren. Det känns så fantastiskt skönt att ha varit på mitt sista seminarium, min sista uppsatsopponering och min sista föreläsning som elev. Efter fem år på högskolan och sammanlagt 17 år i skolan känns det som att det räcker för mig som elev nu :)

Några småkorrigeringar på uppsatsen och ett par sidors skrivande på en hemtenta i en kurs som jag tentar av återstår. Men gårdagens opponering gick riktigt bra, måste säga att jag är väldigt nöjd, och efter tisdag nästa vecka kommer jag att vara helt färdig med min lärarutbildning.

Ikväll blir det lite lätt examensfirande för min del då mamma och pappa kommer ner och vi ska ut och äta. Det blir garanterat en bra avslutning på den här terminen och en slags start på mitt pluggfria liv :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0