Fotboll, fotboll, bara fotboll

Det blir mycket fotbollsskriverier normalt sett och nästan än mer nu under några dagar då jag är ensam här när Karin är i London. Har fastnat ganska mycket vid datorn och förutom Sätra- och NIK-skrivandet har jag roat mig, eller vad man ska säga, med att kika på fotbollsvideor med de fulaste tacklingarna som har dokumenterats genom åren. Finns en hel del hemska tacklingar minsann.

http://www.youtube.com/watch?v=bC8MB64Ha1M&feature=fvw - Gott och blandat

http://www.youtube.com/watch?v=EpG4AHlZrL4 - Materazzi

Finns en del vidrigheter att välja på som synes.

Själv har man ju stått för en del tacklingar på gränsen och även över gränsen. Visst har det blivit en del gula kort genom åren och jag får väl medge att jag ibland gått in klumpigt i duellerna, men inte så pass ofta som vissa vill påstå. För att visa mitt stora mått av självdistans knåpade jag ihop en topp 5-lista över tacklingar jag minns under karriären.

1. Sätradebuten
30 minuter in i min första träningsmatch för IK Sätra small det. Motståndaren fick bollen lite för långt ifrån sig, jag klev fram, satte in en glidtackling framifrån, träffade boll men även spelare så det sjöng om det med dobbarna före och det röda kortet åkte upp...



2. Alstermo på Ljungvallen
Match med NIK B hemma i Småland 2005. Liknande situation som den ovan nämnda, dock inga dobbar före. Men när jag insåg att jag var för sen in i tacklingen reagerade jag instinktivt, drog upp benet ganska högt för att skydda mig själv och träffade Alstermospelaren allt för vårdslöst över benen. Facit: Gult kort.

3. Älvkarleby 08
Otroligt nog undkom jag gult kort för en alltför dåligt tajmad glidtackling i division 6 borta mot Älvkarleby. Förvisso inga dobbar eller farligt spel direkt, men kom in alldeles för sent och tog bara spelaren stenhårt rakt framifrån sedan han hunnit spela bollen förbi mig.

4. Mirakelmatchen
Ett av mina bästa Korsnäsminnen är segern borta mot Hofors 2007. Med ett väldigt brandskattat lag åkte vi dit och vann med 2-1 efter en riktig krigarinsats. Återigen undslapp jag även den gången ett solklart gult kort. Minns att jag siktade in mig på bollen, tajmade tacklingen bra men mötte en rutinerad spelare som såg att jag kom glidande, klev in med benet mellan mig och bollen var på jag kapade honom samtidigt som jag själv åkte på en rejäl smäll över knäet. Synden straffar sig själv...  

5. Inhoppet
Byttes in borta mot SIF 2 på Jernvallen 2007 och ställdes inför en tuff kvart som högerback. SIF var riktigt bra då minns jag med flera snabba spelare. Jag inledde med att få till en perfekt glidtackling på Fäger, men nästa gång var det en snabbare SIF:are som jag inte hängde med utan helt sonika (dock oavsiktligt) råkapade längs sidlinjen i mitt försök att nå bollen. Solklar varning den gången.


Det finns säkert ett antal till att nämna, men jag vill ändå påpeka att jag inte är så pass ful som man kan tro. Ett kort i år och det var som sagt i första matchen, sedan knappt en frispark emot mig. Antar att jag åtminstone blivit lite äldre och klokare med åren... :)

. . . . . .

Vårt röda andraställ igår var grymt snyggt. Helrött är vackert och vi iklädde oss den dressen på allra bästa sätt. Hade faktiskt inte varit fel att spela i helrött alla dagar i veckan. Synd bara att jag inte har någon bild så att jag kan delge er hur snyggt stället är.

En annan detalj är det bara finns nummer från 17 och uppåt, så igår byttes min fyra ut mot # 24 för första gången i karriären. Inte många stora spelare med nummer 24 jag kan komma på, men Thyberg påpekade att den utmärkte Yaya Toure i Barcelona spelar med det... :) 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0