Dalarna

Strax efter klockan fem igår morse klev Karin och jag upp för ett inleda dagens tripp till Dalarna. Huvudmålet med dagen var att bli guidade på en skola där Karin eventuellt ska gå till hösten, Sweden College of Travel and Tourism. Dessutom hann vi med lite avkoppling på vägen hem.

18 mil i bilen under en gps-styrd färd dit väntade och trots att vi försov oss lite och kom iväg senare än det var tänkt så var vi (för ovanlighetens skull) till sist ute i god tid och på plats på skolan nästan en halvtimme före utsatt tid. Tur att vi försov oss med andra ord, så vi slapp vänta så länge.

Skolan låg i Orsa och det i sig var väl egentligen inget annat än en håla. Inte direkt någon världsmetropol och orten bestod väl mest av en mack, en pizzeria och några småaffärer. Men skolan verkade bra och Karin fick mycket information om utbildningen.

Själv fick jag spendera en del tid väntandes medan älsklingen intervjuades men ska inte klaga :)


Vi på bryggan.


Efter besöket på skolan och lite lätt lunch i cafeterian intill började vi så sakteliga ta oss hemåt. Men vi var ju inte speciellt stressade så vi passade på att koppla av lite  genom att stanna till i Rättvik. Har aldrig varit där tidigare men det var en mysig liten ort, nästan som hämtad ur en saga.

Vi var bland annat ute på en pir på den enormt långa bryggan i sjön där och passade också på att besöka utkikstornet med utsikt över hela Rättvik med omnejd. Riktigt trevligt och mysigt, trots att det var kallt och blåsigt.
 
Resan gick också jättebra över lag, inga problem alls under de många milen. Så det blev en perfekt dag i lika perfekt sällskap :)

Karin uppe i tornet.



Kommentarer
Postat av: bym

ORSA:O

Där bor min mormor, världens bästa ställe :D

2009-06-17 @ 13:50:09
Postat av: Affe

Haha jaså där ser man :)



Ingen metropol som sagt men allt har sin tjusning ;)

Rättvik på vägen hem var mysigt iaf :)

2009-06-19 @ 20:58:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0