Rånade på segern

Så inlägget om matchen då. Vi inledde bra och första 20 såg det ut som att det skulle bli tre poäng. Vi skapade chanser och man bara väntade på 1-0. Men Forsbacka höll emot och fick med sig 0-0 i paus. Det kändes ändå bra spelmässigt och chansmässigt var vi klart bättre än dem. Men inledningen på andra gick i gästernas tecken och det började helt plötsligt se lite osäkert ut för oss.

Det ändrade vi dock på och tog i mitten av halvleken över igen. Vi gjorde några byten, bland annat fick jag glädjande nog för egen del kliva in som mittback med 25 minuter kvar, och började få igång spelet på nytt. Dessutom tog vi rättvist ledningen genom när Gustav slog in en retur sedan Koller förarbetat.

Knappt en kvart då och allt såg bra ut. Än bättre blev det när Jonas gjorde 2-0 med ett drömskott - trodde alla.
Alla utom domarteamet var helt övertygade om att bollen gick via undersidan av ribban, in i mål och tog inne i kassen innan den studsade ut igen. Domarna märkte dock inte att bollen var inne och lät spelet fortsätta. Riktig skandal och något som skulle vara avgörande för matchutgången tyvärr.

För med fem minuter kom då givetvis den där förbannade kvitteringen. På en frispark nicktouchade oturligt en av mina backkollegor bollen i eget mål och 1-1 var ett faktum. Tilläggas bör, i sann bitter anda, att frisparken Forsbacka fick även den var en skänk från domaren då Jonas stod för en av matchens bästa brytningar på mitten av vår planhalva, men ändå blåstes av och dessutom varnades.

Ruskigt tungt att tappa två viktiga poäng på ett sånt sätt. För egen del kändes insatsen som helhet riktigt bra, tycker det funkade nästintill klockrent som mittback. Men det är ändå svårt att glädja sig när vi tappar poäng som vi inte ska tappa.

Nya tag nästa vecka mot Torsåker, då behövs en seger samtidigt som Forsbacka gärna får tappa poäng mot Gävle Latino så att vi återtar andraplatsen i serien.