Självförtroendehöjare

På grund av att internet ligger nere hemma har bloggen legat nere ett par dagar. Passar på att slänga in ett fotbollsinlägg även här nu (det hamnar som vanligt också i fotbollsbloggen) och lite annat smått och gott. Sedan återstår att se när nästa inlägg kan publiceras, helt beroende på när internet fungerar som det ska igen.

. . . . . . . .


Söndagens träningsmatch utvecklade sig till en välbehövlig och välförtjänt självförtroendehöjare för HF Olympias seniorlag. Efter två raka förluster, en mindre lyckad internmatch och ett stukat självförtroende fick vi nu smaka segerns sötma igen. Detta när Kullavägens BK besegrades med 4-2 (0-1) på Olympiafältet.

Nu ska det utan omsvep erkännas att division 5-laget Kullavägen matchade ett ungt, b-betonat lag och att deras a-lag spelade under lördagen (förlust 1-3 mot Kågeröd), men oavsett kvalité på motståndet såg åtminstone undertecknad redan på förhand den här matchen som viktig då vi var i behov av en bra prestation och av att få vinna igen. Att vi nu gjorde det och dessutom stod för en så pass stark uppryckning i andra halvlek gör att mötet förde med sig exakt de saker som man hade hoppats på.

Först halvlek var sisådär då vi hade svårt att hitta rätt i positionerna och fick jaga boll alldeles för mycket. Det gjorde också att vi uppträdde lite väl stressat när vi fick tag i bollen och ofta försökte slå den avgörande bollen för tidigt. Dessutom fick vi en mycket billig straff emot oss tidigt i halvleken och 0-1 var ett faktum. Motvind direkt återigen alltså och trots att vi, utan att få igång spelet ordentligt, stod för en del fina kombinationer och skapade en del lägen förblev 0-1 resultatet i paus.

I andra halvlek däremot verkade det som att alla hade bestämt sig för att vi skulle gå ut och köra över dem. Något som vi också gjorde. Domaren tillät en hel del fysiskt spel vilket gynnade oss och vi tog tillfället i akt att spela tufft, smälla på och började helt plötsligt hitta rätt med lagdelarna. Tack vare ett klart skarpare positionsspel och en härlig aggressivitet vann vi mängder med närkamper och tog över helt. Vi skapade också ett rejält antal chanser (brände vår vana trogen också för många) och gick rättvist fram till 3-1. Ett slumpartat 3-2-mål störde oss som tur var inte alltför mycket utan i stället punkterade Wessberg (hans andra för dagen) tillställningen.

4-2 var helt rättvist och i underkant - med en hygglig effektivitet borde vi vunnit klart större. Det finns fortfarande en hel del att förbättra men inställningen och aggressiviteten som ledde till vändningen tar vi utan tvekan med oss. Dessutom börjar en del bitar nog falla på plats gällande försvarsspelet och framåt är vi starka, bara vi börjar förvalta chanserna lite bättre.

http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=525394 - matchreferat och tränarkommentarer


. . . . . . . .


Noterbart är också att vi under fredagskvällen spelade en internmatch av seriös karaktär. 2x45 minuter och en tuff kamp innehållandes många spelare som ville imponera på tränarduon Bergendahl/Höstberg. En a-lagsbetonad elva ställdes mot en spännande blandning provspelare och det vore synd att säga att vi i "a-laget" imponerade. Stryk med uddamålet blev det men samtidigt som en del individuella misstag kan kritiseras hos oss bör flera av provspelarna berömmas. Ett antal av dem väntas också skriva på och bli spelklara inom kort vilket kommer att stärka vår trupp ytterligare.


. . . . . .


För egen del går
det inte att vara annat än nöjd efter helgen. Fredagsmatchen gick trots allt okej och att sedan få 90 minuter till igår kändes bra. Dessutom fortsatte det att gå bra måste spelmässigt jag säga. Ett par Flamini-inspirerade tacklingar satt fint samtidigt som en blev mindre lyckad och ledde till första varningen i Olympiatröjan. Över lag flöt det dock på som det skulle och ju längre matchen gick desto bättre kändes det. Fick beröm efteråt för att jag nu vågar ta mer offensiva initiativ i min högerbacksroll och defensivt tycker jag att det kändes stabilt långa stunder, även sett till hela lagets försvarsspel. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0