Jag hatar förluster - men seriesegrar smakar ganska gott

Idag stod vi för säsongens sämsta insats när vi förlorade borta mot Ockelbo med 2-1 (1-0). Första halvlek var en miserabel historia från vår sida då vi slog bort alldeles för många passningar och framförallt visade prov på kass inställning. Inte många tog jobbet och då var det tacksamt för Ockelbo som utan att briljera spelmässigt gick till pausvila med 1-0. Detta efter att vi åkt på ett baklängesmål på en hörna.


Andra halvlek var en klar uppryckning från vår sida, speciellt rent inställningsmässigt, men vi kom ändå aldrig riktigt igång spelmässigt. Vi lyckades kvittera ganska tidigt och efter det kändes det som att vi var på väg att mala ner dem, men tyvärr räckte vi inte till riktigt idag. I stället gjorde Ockelbo lite turligt 2-1 när min mittbackskollega nickade in en frispark i eget mål och efter det lyckades vi inte resa oss. Vi åkte dessutom på en utvisning (inte undertecknad dock...) och avslutade med tio man.


En rejält tung förlust det och inte var man nöjd efteråt förstås. Själv tycker jag att jag stod för en hyfsad mittbacksinsats. Jag spred en del uppspel och hade ingen vidare passningsfot vid ett par tillfällen, men defensivt fungerade det ändå godkänt trots att vi som lag gick bort oss några gånger. Hade några sköna brytningar och tuffa dueller som kändes bra, men ändå blir det absolut inte mer än godkänt i betyg för min egen insats.




Nu talar ju dock rubriken till det här inlägget om att det faktiskt fanns något positivt att ta med från den här dagen när det gäller fotbollen. Vår rival om seriesegern, Gävle Latino, föll nämligen också och det mycket överraskande borta mot Torsåkers IF med 5-2. Därmed är vi trots förlusten seriesegrare, har gjort överlägset flest mål i serien, dessutom släppt in minst och har en tämligen imponerande tabellrad: 18 14 2 2 108-16 44.

Synd att klaga då och lätt att bortse från dagens insats.

Hela tabellen hittar ni här:
http://www2.svenskfotboll.se/gestrikland/ft.aspx?scr=table&ftid=19552

Läs mer om matchen här:
http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=435224  



Nu blir det fotbollstittande och några öl hemma hos coach P-O för spelartruppen, det är vi faktiskt värda. Blir en bra start på laddningen inför kvalet, för trots seriesegern är vi inte klara för division 5 utan står inför ett tufft och ovisst kval.

Nya tag snart således!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0