3 poäng och VM-kvaltittande

Det blev tre nya, enkla poäng för oss i IK Sätra i den näst sista omgången av division 6 2009. Torsåkers IF kom till Träffen med ett väldigt ungt lag och hade inte mycket att sätta emot. Efter en mycket bra första halvlek, där koncentrationen och inställningen var på topp från vår sida, ledde vi med 4-0 och redan då var matchen förstås avgjord. En milstolpe var när Waldenbäck (bilden) gjorde 2-0-målet, vårt 100:e mål för säsongen i serien!

För egen del var det inte mycket att göra i första. Jag hade ett bra brytningar, ett par enklare uppspel och en riktig skön glidtackling. Så mycket mer hade vi inte att styra med i försvaret, där jag för dagen bildade mittlås med Björn.

I början av andra hade vi slöat till lite och bland annat undertecknad gav bort ett uppspel som tvingade mig själv att reparera med en fin glidtackling. Men efter några minuters slarvande från vår sida ryckte vi återigen upp oss och hade sedan en riktigt stark period. Hela laget jobbade på bra och vann mängder med dueller över hela planen, något som bidrog till att vi kunde komma i anfallsvåg efter anfallsvåg.

Målen trillade också in och vi gjorde till slut fem stycken i andra halvlek. 9-0 således som slutresultat och lite väl enkla poäng. Men samtidigt en bra prestation i åtminstone 80 av matchens 90 minuter från vår sida. Koncentrerat, rätt inställning och ett bra bolltempo stod vi för idag.

För egen del i andra halvlek gick det bra efter slarvet inledningsvis. Jag fick lyckligtvis kliva av och göra några bra brytningar direkt efter missen och självförtroendet höjdes då avsevärt. Stod för några lyckade bollvinster, några mer slipade uppspel, var nära att stå för en assist när en lyftning bakom motståndarnas backlinje från mig sånär friställde Raeed och hade dessutom ett hyfsat tungt halvvolleyskott på mål från distans. Så sammanfattningsvis får man säga att det åtminstone var en godkänd insats från IK Sätras #4 idag.