Lagfest med stort L del 1

Lördagen blev en enda lång succéföreställning för oss i IK Sätras seniorlag. Kick off stod nämligen på schemat dagen lång och det blev en helt suverän dag.

Klockan ringde redan halv åtta här hemma och det var dags att släpa sig upp ovanligt tidigt då vi skulle samlas redan vid nio för att inleda dagens aktiviteter. Samling på Träffen var det som gällde innan vi gick bort till Ulvsätersskolan där den mesta tiden skulle förläggas.



Inledningsvis tog den mycket prestigefyllda tävlingen vid. En tävling som under förmiddagen innehöll fysiska moment för att under kvällen sedan övergå i frågesport (eller "en intellektuell del av tävlingen" som det hette på förhand). Tre lag delades vi in och ganska snabbt förstod vi i vårt lag förutsättningarna. Jag, Thomas, Niko, Zana och David Koller insåg ju att det skulle bli seger för oss bara vi var med någorlunda efter den fysiska delen. För med vår line up skulle det ju inte vara möjligt att förlora under den intellektuella tävlingsdelen.

Så drog då tävlingarna igång. Bland annat hade vi stafett där man skulle balansera diverse föremål (bland annat en badmintonboll) på huvudet, ta sig över en hög plint på vägen och sedan växla med en lagkamrat. Niko imponerade där, men Thybergs lag var på något märkligt sätt bättre än oss.

Lika märkligt var det att Thyberg och hans mannar fortsatte att rada upp grensegrar. Efter hand förstod vi i lag 1 precis som de i lag 2 att Thyberg och co i lag 3 hade domaren (vår tränare Gustav) med sig. Gång efter annan hade de fördelar av den undermåliga domarinsatsen. En domarinsats som nådde klimax av uselhet när vi spelade prickboll. Men som tur var skulle denna orättvisa vändas till rättvisa senare under dagen. Gud är god trots allt med andra ord.

Thybergs lag ledde med sex poäng före oss och lag 2 efter förmiddagens aktiviteter. Med andra ord låg vi -  precis som vi hade hoppats - bra med i sammandraget inför den intellektuella delen. Med andra ord såg segern mer eller mindre klar ut, då vårt lag som ni förstår innehöll en stark uppställning för en sådan typ av tävling... ;)

Efter att ha duschat och bytt om samt ätit lite spenderade vi hela eftermiddagen och stora delar av kvällen på Ulvsäters fritidsgård. Inte helt fel då det innebar Premier League-tittande på storbilds-tv för oss, möjligheter att spela playstation, biljard, bordshockey (så kul, så längesen!) och en massa annat. Vi kikade på Portsmouth-Everton och Tottenham-Chelsea innan vi alla hjälptes åt att fixa tacos. Grymt gott blev det och dagen närmade sig del 2...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0