Milanoblogg del 3: Summeringen

Jag tänkte avsluta Milanobloggandet med en kortare (ska hålla ner den textmässigt, jag lovar) summering av vad vi gjorde mer än att besöka Doumen och San Siro samt med att bjuda på ytterligare några bilder.


Utsiken från vårt hotellrum med alperna bortom kyrktornet.

Under lördagen passade vi förutom att kolla in Doumen på att ta en ganska lång tur i det mest exklusiva shoppingkvarteret i Milano. Det var minst sagt glamouröst och lyxigt. Mestadels kläder, parfym och liknande var det som såldes, men det fanns också diverse andra saker. Bland annat fanns en exklusiv affär med pennor där en Leonardo da Vinci-penna kostade drygt 3000 kronor. Kul att råka bort den sen... :)

Vi kikade mestadels och inhandlade inte så mycket. Mamma köpte lite parfym och jag köpte en lila sjal till Karin, sen var vi nöjda.

Kunde också köpt en kostym för 15 000 med tillhörande skor (3000) och skjorta (2000), men det skippade vi... :)


Inifrån det fina shoppingkvarteret. Lite kul att McDonalds (framme till vänster här)
har köpt in sig där. Inte direkt lyx och flärd man brukar förknippa "Donken" med.

Vi tog också en tur förbi den berömda La Scala-teatern. Inte så märkvärdig den egentligen sett till utseendet (vi var bara utanför) men den är ju  världsberömd när det gäller opera och dylikt. Så känns kulturellt och fint att kunna säga att man har varit där i alla fall :)


La Scala-teatern.

Mer promenerande på stan, en titt på Milano slott och lite god italiensk mat var väl ungefär vad vi hann med förutom det jag har skrivit om i de senaste inläggen. Därefter. i måndags morse, begav vi oss i morgonrusningen ut till Malpensaflygplatsen och drog hemåt igen.


På väg hem strax efter att vi lyft från Malpensa.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0