Milanoblogg del 2: Den mäktiga Doumen

Jag tänkte fortsätta mitt skrivande om vistelsen i Milano med att berätta om hur det var att besöka den minst sagt mäktiga och vackra Doumen. Först dock ett litet länktips med anknytning till det som skrevs igår angående San Siro-besöket. Lite fler bilder och mer text här:

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=285597




. . . . . .

Det finns så oerhört mycket
kul att berätta från resan förstås...

...som om den störtsköne svarttaxi-chauffören som körde oss till hotellet i fredags kväll i sin gamla svarta, närmast fallfärdiga, hundkoja och helt utan att följa några som helst trafikregler. Han försökte så gott han kunde kommunicera på taskig engelska och vi snackade faktiskt lite fotboll (oväntat...). När det gällde de skadade Milanspelarna förstod vi varann bra i alla fall.

Till exempel är ju Gattuso knäskadad: "Gattuso, problema", sa chauffören samtidigt som gjorde en bekymmersam min och pekade på sitt knä :)

...eller om italienarnas fantastiska parkeringsvanor, där bilar stod lite överallt där det fanns plats. För att inte tala om trafiken, morgonrusningen i måndags liknade inget annat.  

...eller om maten, staden, atmosfären, affärerna - ja om allt. Men det blir lite väl mycket skrivande då så ska förutom den här lilla sammanfattningen hålla mig till de största upplevelserna under Milanodagarna.

. . . . . .

Förutom San Siro och Milanmatchen så
var en av resans höjdpunkter utan tvekan besöket vid Doumen. Mäktigare kyrka får man leta efter. Sanslöst bygge var det verkligen och ännu häftigare att uppleva än jag hade trott. Den tog nästan 500 år att bygga och när man väl är där och ser den förstår man varför. Över lag var arkitekturen intressant att titta på i Milano, husen och byggnaderna i stort var fina och det lite äldre, klassiska stuket som syntes överallt var vackert. På det stora hela en mycket vacker stad, såväl sett till stora, berömda byggnader och vanliga gamla bostadshus.

Men att jämföra något av det med Doumens torn, spjälor, fönster och utsmyckningar går inte. Den var helt enkelt något utöver det vanliga, något som bara blir tamt och onyanserat i relation till verkligheten om det ska beskrivas med ord. Blir bättre att ni får ta del av några bilder i stället.


Doumen i all sin prakt. 108 meter hög för att nämna något om den.


Mäktig.


Doumen inifrån. Tyvärr ser man långt ifrån hur fint det var, men
en liten försmak ger det i alla fall.


En till inifrån.


Precis alla fönsterna (och de var många) var så här fint målade.


Många, såväl turister som italienare, som var där.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0