2-1-seger för Sätra

IK Sätra träningsmatchade under söndagseftermiddagen mot Upplandslaget Tierps IF hemma på Träffen och det blev en nyttig genomkörare för oss mot ett fysiskt starkt lag.

Första halvlek var inget vidare från Sätras sida om man bortser från första tio då Koller bland annat prickade ribban. Därefter tappade vi vårt spel. Tierp var tuffa och fysiska vilket gjorde det svårt samtidigt som vi spelade med för små marginaler, för korta passningar och tappade för mycket boll på mitten.

Defensivt täppte vi dock till bra, såväl mittfältet som försvaret arbetade rejält för att stänga av ytorna för Tierp och de tilläts inte skapa några direkta chanser. Vi stod upp bra så 0-0 i paus var trots allt helt okej.

I inledningen av andra halvlek kopplade vi grepp om spelet och fick till passningsspelet på ett bättre sätt än i första. Något som innebar att vi skapade chanser i stället för att tappa boll så ofta och tvingas till energikrävande omställningar.

Men i stället för ett ledningsmål för oss kunde Tierp utnyttja ett av de i andra halvlek mer sällsynta bolltappen på mitten från vår sida och via en snabb omställning göra 0-1. Vi repade oss dock ganska snabbt spelmässigt efter att Mattes i målet räddat oss ett par gånger direkt efter målet.

Florén kunde lite senare servera Koller framför mål sedan han vi ställt om bra efter att ha brutit nere i backlinjen och han  stötte distinkt in 1-1.

Resten av matchen blev en jämn historia där det stod och vägde. Vi skulle till slut lyckas avgöra mot de allt tröttare gästerna och återigen var det Florén som från vänsterkanten låg bakom målet. Han dribblade sin back och lyfte in bollen perfekt till Waldenbäck som nickade in segermålet, 2-1,  med några minuter kvar att spela.

Slutminuterna spelade vi av på ett stabilt sätt och när slutsignalen gick kunde vi vara nöjda. Inte bara över segern i sig utan över den starka vändningen och insatsen som helhet.

Plus:
Målvaktsspelet -
 Såväl Niko (bilden) som Mattes skötte sig utmärkt. Den förstnämnde behövde inte göra några avancerade räddningar men var säkerheten själv på höjdbollarna och avvärjde en del situationer genom att spela långt ut. Mattes i sin tur gjorde en fantastisk reflexräddning i andra halvlek och parerade ytterligare ett par farligheter på ett bra sätt.

Inställningen - Hela laget slet hårt i 90 minuter och mot ett fysiskt tufft motstånd och det gav resultat. Starkt av oss att vända underläge. Viktigt för självförtroendet och starkt att visa sån karaktär. Lagdelarna hjälpte varandra på ett bra sätt och framförallt imponerade arbetskapaciteten på mittfältet. Speciellt Thyberg som slet som ett djur, sin vana trogen.

Den individuella skickligheten - Vi har en del individuellt skickliga spelare som kan prestera offensivt mer eller mindre på egen hand. Florén blixtrade till exempel till några gånger i en lite ovan kantroll och spelade fram båda målen. Dessutom finns i Koller och Waldenbäck två starka avslutare framför mål.

Minus:
För svårt spel stundtals - Vi tappade alldeles för mycket boll på mitten, särskilt i första halvlek men även stundtals i andra vilket bland annat orsakade baklängesmålet. Ett lite enklare, rakare spel är att föredra framöver.

IK Sätra-Tierps IF 2-1 (0-0)
Målen, Sätra: Adam Koller, Lukas Waldenbäck.

För egen del gick det ganska bra som mittback. Lite ovant är det än men samspelet med såväl Björn som Zana (som klev in som mittback en bit in i andra halvlek) fungerade ändå godkänt. Skönt också att få 90 minuters spel.