Bästa hittills

Gårdagen fick en perfekt start i och med en trevlig frukost i bra sällskap följt av en riktigt rolig fotbollsmatch. Tanken är att det är den sistnämnda som ska tas upp lite mer ingående här, så eventuella icke-fotbollsintresserade kan sluta att läsa nu... :)

Under lördagsförmiddagen tog vi oss an Ekeby GIF i en träningsmatch, försäsongens sjätte match för vår del hittills. Ekeby körde över oss totalt två gånger om förra året i serien så i ärlighetens namn var jag ganska skeptisk inför matchen. Trots att vi de senaste veckorna har tagit flera kliv i rätt riktning spelmässigt kändes det som en på förhand lite väl svår utmaning. Men ack så fel jag hade och så gott det var att ha riktigt fel också.

För tvärtemot förhandstipsen så tog vi och knep en riktigt stark 2-1-seger efter 2-0-ledning i paus. Vinsten gjorde förstås mitt humör klart bättre och slog an tonen för en helg som har varit rakt igenom lyckad sen dess. Och inte nog med att vi vann, extra skönt var att vi gjorde en så pass bra match. Den första halvleken var rent av den bästa som jag kan minnas att vi har stått för sedan jag kom till HF Olympia för drygt ett år sedan.

Vi spelade precis det spel som vi har tränat på, vågade spela bollen genom mittfältet, hade tålamod, ställde om snabbt när tillfälle uppstod och framförallt backlinjen, men även övriga lagdelar, låg helt rätt i defensiven halvleken igenom.

2-0 hade vi också efter 45 minuter som sagt och klarar vi att prestera samma spel i serien kan det bli bra. I andra  halvlek stod vi dessutom också upp mot ett fysiskt och tufft Ekeby som gav oss en riktigt värdemätare och en nyttig genomkörare. De lyckades att reducera men trots att vi inte riktigt orkade hålla uppe spelet under de avslutande 20 minuterna försvarade vi oss på ett stabilt sätt och var faktiskt närmare 3-1 än vad de var 2-2.

För min egen del gick det precis som för lagets riktigt fint. Självförtroendet steg under första halvlek och i andra fyllde jag även på framåt från min högerbacksplats vid en del tillfällen. Över lag kändes det kontrollerat och tryggt, mycket tack vara att hela lagmaskineriet fungerade. Dessutom var det positivt att få 90 minuter och ytterligare en match från start i CV:et.

. . . . . . . .

Som Olympiaspelare, webansvarig
(numera) för seniorernas sida, nybliven spelarrepresentant i styrelsen och egenutnämnd lagbloggare önskar jag förstås att mitt ständiga länkande till HF Olympia-sidor kan få någon enstaka själ att vilja följa oss. Kika gärna!

http://hfolympia.bloggplatsen.se/

http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/StarkinsatsmotEkeby/



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0