Första dagen

Idag är första dagen på mitt nya liv, brukar folk säga sådär klyschigt i nyårslöftenas bakvatten. Nu är väl det att ta i men gårdagen var i alla fall första dagen med såväl skola som fotbollsträning nere i Skåne för mig.

Skoldag först i Kristianstad och det var ju inte roligt att, dagen efter en tung derbyförlust, kliva upp klockan sex och sätta sig på tåget strax efter halv sju. Men väl på plats på tåget gick resan rätt snabbt och med laptopen som leksak fördrev jag tiden.

Högskolan där var väl inte alltför mycket att skryta med men det är i alla fall smidigt att ta sig dit och tillbaka till stationen med buss. Så inga större problem kommer det att bli med resandet åtminstone. Själva skoldagen gick mest ut på att få massa tråkig information och sitta på introduktionsföreläsningar. Inte alls spännande men skönt i alla fall att vara igång. Det ser ut att bli mer plugg och uppgifter än under AU i Gävle, men samtidigt så har jag bara skola måndag den här veckan och måndag nästa så starten blir lugn. Dessutom har vi fem veckors praktik, uppsatsskrivande och en hel del egenstudier så alltför många gånger ska jag inte behöva ta mig till Kristianstad.


Gårdagens mest oväntade var
att MFF:s gamle guldmålvakt Mattias Asper, som numera står för Mjällby, även han läser AU3 i Kristianstad. Tyvärr inte i min klass men något fotbollsrelaterat meningsutbyte borde man kunna få till med den före detta himmelsblå keepern :)



Nytt igår var också som sagt att jag tränade fotboll med mitt första lag här i Helsingborg. Ett division 6-lag vid namn Stattena testade jag med igår och det kändes helt okej. Det är förstås smått omöjligt att hitta något som matchar Sätra på den här nivån när det gäller organisation, seriositet och upplägg men något som jag trivs med borde gå att finna. Hursomhelst blir det träning imorgon och lördag med Stattena och eventuellt med ett division 4-lag på torsdag. Förhoppningsvis får jag klart med en ny klubb inom inte alltför avlägsen framtid, då träningsmatcherna drar igång ganska snart här nere och seriespelet börjar redan tidigt i april.

Nu ska jag ta och skriva en Svenska Fans-artikel och småfixa lite när älsklingen beger sig till skolan.
På återseende som alltid.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0