Fotboll i Helsingborg

Fotbollsmässigt måste jag säga att IK Sätra är rejält saknat just nu. Men det finns ändå gott hopp om att finna en trevlig klubb här också. Idag har jag varit i kontakt med ytterligare en division 6-klubb som jag ska träna med nästa vecka. Via en gammal skolkamrat från Lars Kagg-tiden i Gävle är det också aktuellt att träna med det laget som han numera spelar i här, också det under nästkommande vecka. Så någon klubb borde jag fastna för då det nu ser ut att bli tre olika klubbar som jag testar med sedan flytten hit.

Igår var det egentligen tänkt att jag skulle göra mitt andra pass med Stattena IF men den träningen snöade tyvärr inne. I stället blev det ett rejält gympass på egen hand och idag har jag rört på mig lite i alla fall via en dryg timmes promenad. Imorgon får det sedan bli lite simning och bastande och bara njutande inför den stundande helgen.

Promenaden idag gick bland annat runt Helsingborgs IF:s arena Olympia. Som MFF:are kan jag förstås inte tycka om laget som spelar där men själv anläggningen är imponerande. Åtminstone är den sett till helheten något som saknas i såväl Gävle som Kalmar.

En närmare titt idag visade att det inom samma område finns Idrottens Hus där bland annat innebandylaget som lirar i elitserien håller till, tennishall, badminton, ishall, lokaler för rehab/friskvård/yoga med mera, själva Olympia förstås, ett antal (minst fem) fullstora fotbollsplaner vilka flertalet har konstgräs och kan användas året runt samt en del andra aktivitetsfrämjande lokaler som bowlinghall, bar och liknande. Jag gillar skarpt att allting är samlat på samma ställe och på en plats i stan. Dessutom ligger det ganska nära där vi bor och två av de tre lagen som jag ska träna med har Olympiafältet (som området heter) som hemvistelse samtidigt som det tredje har försäsongsträningen där.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0