Målskytt, MFF-vinst och lite fotboll till

Som vanligt kretsar mycket i bloggen just nu kring fotboll. Det har stått väldigt mycket fotboll på schemat de senaste veckorna och den här är inget undantag. Det har varit en hektisk fotbollsvecka med både egna matcher och en tur ner till Malmö i torsdags för att för femte gången den här säsongen se MFF.

Om vi börjar med min egen fotboll så har det varit ömsom vin, ömsom vatten. Tyvärr har vi inkasserat två nya förluster: 2-4 borta mot Vallåkra IF med B-laget, 3-6 hemma mot Gantofta IF med A-laget. Nu var det dock inte riktigt illa som det låter. A-lagsmatchen var klart mycket jämnare än vad siffrorna säger och vi spelade faktiskt riktigt bra långa stunder. B-lagsmatchen bjöd visserligen inte på något bländande Olympiaspel och det blev som sagt inga poäng heller. Men för undertecknad fanns det även något positivt att ta med: ett mål, i rätt mål dessutom!

Målskyttet har inte direkt varit min styrka, för att plocka fram århundradets understatement. Senast jag gjorde mål, innan i onsdags, var i seriepremiären 2004 (!) så det var ett tag sedan minst sagt. Därför kändes det snarare surrealistiskt än fantastiskt att göra mål igen, men så här i efterhand kan jag förstås inte vara annat än riktigt nöjd. Jag får väl säga som så här att jag gör inte ofta mål, men de är snygga när de väl görs... :)

Förra gången var det ett skott från 30 meter upp i bortre krysset. Den här gången var avslutet rätt enkelt, en placerad bredsida i höjd med straffpunkten som satt intill stolpen, men anfallet var riktigt fint och förarbetet som min lagkamrat stod för höll hög klass. Så var bara att tacka och ta emot och slå in tjusigt tröstmål för oss.

. . . . . . . . .

Förutom den ovan nämnda i det närmaste historiska upplevelsen har jag varit på Swedbank Stadion ytterligare en gång. Femte besöket där nere i år, femte segern och en ny bra prestation av MFF. Inte samma propagandafotboll och utspelning som mot HIF, men väl en rättvis och ganska stabil 1-0-seger mot serieledarna Elfsborg. Gott så och ytterligare en glädjande MFF-insats var därmed ett faktum.



Solsken nere på Stadion



MFF-jubel efter Ranegies 1-0-mål

. . . . . . . . .


http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/05/18/7943332-fem-snabba-offensiv-fotboll-i-fokus/
- allt om A-laget

http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/05/18/7942557-fem-snabba-efter-andra-vallakraforlusten/
- allt om B-laget




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0