Fokus på det positiva

Efter att i mitt tidigare inlägg ha gett mig själv lite utrymme att skriva av mig efter gårdagens uppvisning i patetiskt beteende från motståndarnas sida är det nu dags att fokusera på det positiva när det gäller fotbollen. Särskilt nu då det glädjande nog finns en hel del av den varan att skriva om.

Fotbollen har gått bra den senaste veckan och det tidigare bottennappet är mer eller mindre glömt. Visserligen har den insatsen garanterat bidragit till att jag har fått inleda de två senaste matcherna på bänken, men det har trots allt blivit två roliga matcher.

I tisdags slog vi Bosna FF på bortaplan med klara 4-0. Då spelade jag cirka 25 minuter som högermittfältare, överraskande nog, och det gick riktigt skapligt. Det var bara att gå in, jobba hårt och spela enkelt. Jag hann spela 1-0 under mina minuter på planen och slet så hårt jag kunde.

Igår var det sedan dags för möte med topptippade FK Besa. En match som alltså blev riktigt grinig och ful från deras sida, men som tur var stod vi upp och höll dessutom oss lugna. Tack vare det, samt förstås för att vi gjorde en riktigt stark insats, finns det mycket positivt att ta med. Vi spelade bra fotboll framför allt i första halvlek och ledde rättvist med 1-0. I andra hade de mer boll än oss, men vi försvarade oss väl och hade fler finfina omställningslägen som borde ha gett 2-0. Tyvärr lyckades de kvittera i slutminuterna men en poäng var i alla fall på förhand klart godkänt.

Förutom poängen kan vi ta med oss ett stundtals mycket bra spel, en riktigt bra inställning och ett hårt jobb för varandra i 90 minuter. Att vi dessutom lyckades hålla oss kalla och inte gav oss in i något onödigt tjafs trots att de betedde sig som de gjorde känns också skönt. Vi har vuxit som lag det senaste halvåret, alla drar mycker mer åt samma håll nu och vi uppträder smartare och kyligare på planen.

För egen del blev det ungefär 55 minuters spel igår. Jag fick hoppa in i slutet av första halvlek och rundade av den som högermittfältare. I andra blev det sedan 45 minuter som vänstermittfältare. En riktigt ovan roll (jag har inte spelat yttermittfältare någorlunda kontinuerligt sedan 2007 i Korsnäs BK) men det gick förvånansvärt bra. Jag lyckades med en del välavvägda passningar, fick med mig fyra-fem frisparkar och jobbade hårt precis som mina lagkamrater. Kul att spela högre upp i banan också även om jag egentligen inte känner mig som en mittfältare.



Allt om gårdagens match:

http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/Olympiajobbadesigtillenpoang/

http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/05/05/7865796-fem-snabba-en-moraliskt-viktig-poang/



Match mot Ödåkra i DM tidigare i våras. Jag näst längst till höger här.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0