Ack så stiligt

Det känns just nu väldigt roligt att spela fotboll i Olympia, det trots att vi ju faktiskt har förlorat fyra av sex seriematcher hittills sammanlagt. Det är ett positivt go i truppen för tillfället och känslan av att väldigt många är med och bidrar på ett positivt sätt är stark hos mig. Dels ser truppen bredare ut, utan att göra några djupare analyser eller jämförelser med fjolåret, och dels är känslan den att fler sliter hårt för att vara med och bidra. Vi har använt ganska många spelare under våren och alla som har klivit in och fått chansen har gjort allt för att ta den. Samma attityd har även märkts av på många av träningarna vilket har skapat en väldigt bra konkurrenssituation.
Den positiva atmosfären som finns just nu känns som en någorlunda stabil grund att stå på, även om resultaten skulle gå emot. Åtminstone är känslan den att vi inte är lika resultatberoende i år (jag tar dock gärna segrar i varenda match…) som ifjol, vi står inte på samma sätt och faller med att det går bra poängmässigt.
Vi har en tryggare struktur, ett grundspel som vi tror på och en starkare mentalitet där vi tar vi tar mer ansvar för varandra. Detta samtidigt som vi förstås har en hel del att jobba på spelmässigt. Vi är ännu i ett ganska tidigt skede av säsongen och det är dessutom ett till ganska stora delar nytt projekt som skapas i år. Även om vi förstås behöver nå resultat redan nu får vi ta det steg för steg, med en hel del tålamod. Gärna med nästa steg i positiv riktning redan imorgon.
Solen skiner över Filborna och HFO på flera sätt just nu, inte bara sent meterologiskt. De två senaste vinsterna har lyft oss och säkerligen pumpat in en dos välbehövligt självförtroende hos många Olympiaspelare. Vi vet ju sen tidigare att vi kan prestera bra fotboll och vinna matcher, men det var viktigt att få ett konkret kvitto på det genom poäng också och inte bara tvingas nöja oss med att vara bra med i matcherna. Samtidigt är det förstås inte läge att dra några stora växlar efter ett par lyckade insatser. Lika snabbt som solen börjar stråla kan den svepas in i mörka moln igen, så jag väntar helst med de där stora växlarna till säsongen summeras framåt hösten... De spår ju dessutom sämre väder, för att löjligt envist hålla kvar vid väderspåret, lagom till imorgon då vår nästa match spelas. Det blir med andra ord upp till oss själva att se till så att filbornasolen fortsätter att skina, oavsett vad vädergudarna bjuder på för prognos. Nog med vädersnack nu dock.N
Bloggar för fullt här utan att ha så mycket vettigt att skriva. Slänger in några bilder på vårt läckra träningsställ och vår fina träningsoverall. Helt meningslöst kanske, men gläder mig ändå åt att i vi klär oss så snyggt. Kan man inte vara bäst på att spela fotboll kan man åtminstone se ordentliga ut... :)















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0