Magisk derbykväll

Torsdag den 10 maj, Swedbank Stadion, MFF-Helsingborgs IF.
Vilken fotbollsfest det blev! Vilket minne att ha med sig, vilken underbar upplevelse!

Inför matchen skrev jag så här på Facebook:

"På plats på Stadion. Snart dags att sjunga fram MFF. Det kan bli magiskt det här :-) Kör.Över.Dom."

Och som MFF körde över Helsingborg. Från början till slut, från minut 1 till 90. Det var aldrig något snack om vilket lag som skulle ha de tre derbypoängen den här gången och till skillnad från fjolårets antiklimax, då motsvarande match blev avbruten för att en idiot från MFF-klacken sprang in och attackerade HIF:s målvakt, blev det här en magisk kväll.

Malmö var totalt överlägsna och hade mer eller mindre avgjort matchen redan efter knappa halvtimmen då 3-0 kom. Det var en fantastisk stämning på läktarna, jublet visste inga gränser och det var verkligen rysningar. Inte minst i slut av första halvlek när alla MFF-fans stod upp och sjöng och sedan fortsatte göra det flera minuter efter att det hade blivit paus och spelarna hade lämnat planen. Riktigt mäktigt!

Andra halvlek bjöd inte på några mål men väl ett antal heta MFF-chanser och fortsatt total himmelsblå dominans. Laget hyllades rejält, rättmätigt efter den insatsen, när slutsignalen hade gått och det blev en helt lysande och minnesvärd kväll för min del.