Var ska man börja...

Ja, jag vet inte riktigt var jag ska börja någonstans. Hade tänkt skriva en hel del om hur positiv fotbollen känns just nu, om hur det har svängt sen den där helveteslördagen för några veckor sedan då jag kände mig som världens sämsta fotbollsspelare och vi återigen hade förlorat. Det var tanken, men sen kom gårdagens match och tack vare (eller på grund av) den fick jag helt plötsligt uppslag nog för att skriva en hel bok. En hel bok om hur ett lag betedde sig som svin och uppträdde på det värsta sätt jag någonsin varit med om på en fotbollsplan. Och då är det förstås inte oss jag syftar på... 

Samtidigt känns det så onödigt att lägga fokus på något som bara gör mig förbannad och hatisk. Så jag nöjer mig med att summera tillställningen med att domarna mer eller mindre flydde in i omklädningsrummet efteråt, utan att våga tacka spelarna, då de kände sig hotade. Det efter en match fylld av påhopp, kontinuerligt gnäll och kommentarer som "anmäl mig då din jävla hora" (till domaren efter en utvisning när denne sa att det skulle bli rapport på det). För att ta ett axplock av allt som hände. Dessutom spottade en person med anknytning till motståndarna (han kan ha varit någon form av tränare för dem, men är inte säker) efter domaren efter slutsignalen.

Allt detta utan att domarna gjorde några större misstag. Visst är jag som spelare partisk men domaren var inte varken för eller emot något av lagen, utan gjorde vad han skulle och dömde väldigt neutralt.

Kände bara att jag var tvungen att få ut lite av den frustration och irriation som sitter kvar efter att ha behövt bevittna det här. Man behöver knappast vara särskilt smart för att inse att sånt inte hör hemma någonstans, varken på en fotbollsplan eller någon annanstans.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0