Filmhelg

Förutom en tur till Österlen för fotbollskval har den gångna helgen innehållit mycket film. I fredags var jag och Karin Hämnden, den tämligen nya danska/svenska filmen med Persbrandt i huvudrollen. Efter allt kritikerrosande som har omgärdat den hade man förstås ganska höga förväntningar och de besannades glädjande nog. En av de absolut bästa filmerna som jag har sett på flera år blir mitt betyg på den. En ganska djup film med många budskap, men ändå inte för tung och aldrig i närheten av att bli seg eller långdragen är kommentaren från min sida om jag ska recensera vidare. Fem kaffekoppar av fem möjliga enligt min betygskala, utan tvekan!

Under lördagen och söndagen blev det sedan inte mindre än tre filmer från dvd:n och datorn. Dramakomedin 50firstdates följdes av lite mörkare historier i de två Wallanderfilmerna Indrivaren och Vittnet. Som alltid när det handlar om Wallander riktigt bra filmer också de, även om biobesöket i fredags var helgens absoluta filmhöjdpunkt.

Nu hade jag gärna fortsatt på filmtemat och dragit igång förslagsvis Green Street Hooligans som var ett bra tag sen jag jag såg, eller varför inte den första (den som var bra) av Goal-filmerna. Men i stället är det dags att lämna recensionsfåtöljen för den här gången och göra lite nytta.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0