En dag på Österlen

Något som jag alltid har gillat med fotbollen, till skillnad från många andra som inte tjusas av lång resor till bortamatcherna, är att man får se sig lite om när det vankas match på annan ort. Genom åren har det blivit en hel del besök på såväl större som mindre orter som man aldrig hade satt sin fot i om det inte hade varit för fotbollen. Småland, Gästrikland och nu Skåne har bjudit på en hel del utflykter.

Eftersom vi i år har spelat i en serie där de flesta lagen kommer från Helsingborg, med utantag för några Landskronagäng, så har det inte blivit några direkta bortaresor. Inte förrän igår då vi bänkade oss i bussen för att åka ner till Österlen. Där väntade kvalspel till division 6 mot Esperöds SK strax utanför Sjöbo. Det var verkligen en tur ut på landsbygden och till och med lilla Nickebo och Ljungvallen där kändes mindre lantligt i jämförelse med de trakterna som vi besökte igår.

Men det var en rolig och charmig utflykt som förutom en titt utanför Helsingborgs gränser (även om Sjöbo nu inte var så mycket och se så fick man ytterligare en ort och en fotbollsarena att lägga till på listan över de som man har besökt i livet) också gav oss ett fint utgångsläge inför nästa lördags returmöte. 2-0 till HFO efter en godkänd insats av oss blev facit. Framförallt första halvlek var bra och sett till 90 minuter var resultatet rättvist. Vi borde nog ha gjort ett eller två till på de chanserna som vi skapade men 2-0 är helt okej att ha med sig inför match två.

Och det gjorde bussresan hem klart roligare, utan tvekan. Tilläggas kan att undertecknad i par med vår vänsterback Cedergren plockade hem frågesporten på vägen hem, som enda duo med full pott...



Kommentarer
Postat av: Johan C

Äntligen är man omnämnd i bloggen! Yeah!

2010-10-11 @ 07:34:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0