Annandagsframgångar

Julfirandet kunde inte ha fått ett bättre slut för en fotbollstok och gammal NIK:are som mig. Precis som förra året var vi nämligen ett hyggligt stort antal Nickeboare som bänkade oss i Kalmar Sporthall och såg NIK spela hem en andraplats i Annandagscupen. Verkligen inte illa det - tvåa två år i rad i en turnering som innehåller ett flertal lag från högre divisioner än fyran som NIK normalt sett spelar i.

Igår blev det en tung inledning via 1-6 mot division 2-laget Lindsdals IF och fjolårets andraplats (då NIK vann gruppen efter tre raka segrar) kändes väldigt avlägsen. Men det skulle dessbättre visa sig att Lindsdal helt enkelt var flera klasser bättre än samtliga andra lag i turneringen samtidigt som NIK skulle spela upp sig rejält framöver. IFK Berga, nyblivet division 3-lag, väntade i andra gruppspelsmatchen. Berga förlorade överraskande mot NIK:s ärkerival Läckeby i första matchen och det var två lag som var pressade att vinna som drabbade samman. NIK sprang iväg till en säker och rättvis 4-1-seger och hoppet om en semifinalplats levde i allra högsta grad.

I sista gruppspelsmatchen stod så Läckeby för motståndet i ett hett derby. Oavgjort hade räckt för avancemang till semin för Nickebos del, men varför nöja sig med det? I stället vann man enkelt mot ärkerivalerna i Läckeby i en match där NIK:s division 4-konkurrenter aldrig var nära. 4-1 till slut och inget snack om saken.

Seger med 4-1 var NIK:s melodi vid det här laget och även i semifinalen blev segersiffrorna såna. Och det var inte vilket lag som helst som besegrades utan division 2-gänget Nybro IF. Förvisso kom de till spel med ett ungt lag men de var trots det favoriter mot Nickebo. Men precis som förra året när NIK och NIF möttes i cupen vann lilla Nickebo. Den här gången alltså med 4-1 och helt plötsligt var man i final på nytt. Att det där blev storstryk mot Lindsdal var faktiskt inte hela världen då insatsen sammantaget var riktigt, riktigt bra.


Min gamla lagkamrat och kompis sen tiden i Läckebys ungdomslag,
Lindsdals lagkapten Johan Wittberg, tar emot priserna efter LIF:s finalseger.
NIK:s kapten "Chrille" Eriksson och Dennis Svensson syns också :)


. . . .


Med tanke på att min förre Ölandsbladet-chef jobbar på Barometern nu vågar jag inte sno deras bilder från turneringen :)
Men här finns lite mer om Annandagscupen, för övrigt skrivet av just min gamle chef... :)

http://www.barometern.se/sporten/lindsdal-och-farjestaden-visade-bast-annandagsform(1054793).gm

www.nickeboik.com - givetvis din startsida väl? om inte annat så är det dagens länktips :)


Kommentarer
Postat av: seketariatet

Inga kommentarer om de superduktiga seketariatet ?? :)

2009-01-04 @ 12:12:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0