Snöröjning, någon?

Man börjar förstå att det inte har varit snö i här delarna av landet på evigheter förrän fjolårsvintern slog till. Nu när 2010/2011 års vinter gör sig påmind rejält med minusgrader och snöfall lamslås tydligen alla skåningar, eller åtminstone de som ansvarar för att saker och ting ska fungera i stan.

Visst var det kanske en aning naivt att ge sig ut med cykeln vid lunchtid på väg till Idrottens Hus för fotbollstittande, men det går inte komma ifrån att det som mötte en smålänning och tidigare dessutom Gävlebo som mig (därmed van vid vinter och snö) var närmast bisarrt. Trots att snön slutat falla för flera timmar sedan, samt att det faktiskt inte kommit några enorma mängder, så var det inte ens i närheten av skottat på en enda trottoar eller gata. Inte ens bilvägarnas huvudleder genom stan hade snöröjts. Är det januari 2011? Jag började nästan undra där jag smått frustrerad och ilsken pulsade framåt med cykeln intill mig.

Helt seriöst, det är mer framkomligt i Gävle, eller för den delen Kalmar, om det så har kommit en meter snö än vad det är här nere om det kommer en knapp decimeter. Nästan så att man önskar sig en rejäl släng av växthuseffek-sleven till nästa vinter så att nederbörden inte lägger sig på marken. För att Helsingborgares bästa... 

Men nu ska jag inte vara bitter. Milan tog tre oerhört viktiga och sköna poäng i en riktigt usel match (men ack så viktigt att vinna när spelet är lika bra som snöröjningen i Skåne) och snart, snart är min älskling här (om nu tågen inte blir än mer försenade). Bra dag trots allt med andra ord :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0