Nedförsbacke

Förra veckans uppsatsopponeringar är avklarade och det med ganska gott resultat. När jag opponerade gick det skapligt, blev åtminstone godkänd vilket räcker i mina ögon. Därefter var det senare under veckan dags för mig att "försvara" min egen uppsats. Opponenten var en ganska petig, smått gnällig och stram tjej som hade en del synpunkter. Vissa vettiga, andra bara helt meningslösa.

När sedan min examinator skulle säga sitt så var det klart mindre att ändra på och då hans åsikter förstås värderas högre av mig än vad opponentens gör så blir arbetet med att korrigera några detaljer inte särskilt betungande. Så sett till helheten känns det bra. Jag ser ljuset, för att citera från Bröderna Lejonhjärta, och inom en ganska snar framtid ska betyget för examensarbetet finnas i mina papper.

I övrigt hände inte så mycket förra veckan. Torsdagen innebar ett par timmars småsegt opponeringslyssnande eftersom jag var tvungen att finnas med på ett par b-uppsatsopponeringar i svenskan med. Min litteraturuppsats ska upp för opponering nästa vecka som det ser ut och arbetet med den är nu klart. I övrigt blev det som vanligt lite träning och umgänge med min älskade sambo :)

Tanken var att vi skulle ha åkt till Malmö i lördags men i stället blev det en riktigt lugn helg i Helsingborg utan några direkta utsvävningar. Rätt skönt det med efter en vecka fylld av skola, med mina högskolemått mätt alltså.

Att kliva upp strax före fem för att hinna till Kristianstad i tid var inte det roligaste jag har gjort och det känns minst sagt fint att ha förra veckan avklarad. Den var på förhand rätt dryg och tung, vilket gör att det nu när den är över känns som att det är rejäl nedförsbacke igen.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0