Död åt vädergudarna

Hur less blir man inte när man slår upp ögonen runt åttasnåret på onsdagsmorgonen och tittar ut. Snö, snö och åter snö. Än värre skulle det bli under förmiddagen då någon där upp tydligen ansåg att vi behövde ännu mer vit, blöt, äcklig sörja och slängde ner några lass till med eländet. Fruktansvärt frustrerande och drygt, men vad gör man åt det? Håller sig inne, lyssnar på bra musik och försöker fördriva tiden så gott man kan är mitt svar.

En tidsfördrivande aktivitet som man kan syssla med är att blogga. Kände att det var dags då jag insåg att jag inte hade skrivit något här sen Ålandssammanfattningen. Har i och för sig inte hänt så värst mycket av något större värde, men tänker ändå rapportera lite från den Alfredssonska vardagen för er. Blir ett inlägg om föregående vecka och ett om den pågående.

Efter att ha återvänt från Åland väntade en veckas praktik på Borgarskolan. Trivs ypperligt där med såväl elever som lärare och hade gärna haft en längre praktik än fem ynka dagar. Skillnad i höstas då vi hade sex långa veckor. Hann inte med att göra så mycket under den här veckan men var ändå kul att vara tillbaka igen. Blir ytterligare en vecka senare i vår och den ser jag fram emot den också. Finns mycket bra folk på Borgis. Tekniker-Peter är helt överlägsen, medie-Göran är en stjärna och så ska vi förstås inte glömma fotolärar-Per som bara glider runt och skapar en go stämning.

Måste ha gjort ett hyfsat intryck på en del av eleverna för blev faktiskt bjuden på fika av ett riktigt stjärngäng i en av klasserna jag har haft. En bloggar-kollega och hans följeslagare utgjorde ett stabilt sällskap i kafeterian och var generösa nog att låta läraren slippa betala (trots att jag inte sätter några betyg åt dem...).


Fotbollsmässigt stod två träningar och två matcher på schemat. Måndagsträningen var ingen höjdare direkt, men berodde väl mest på sega ben sedan resan. Onsdagspasset var sedan klasser bättre och det börjar se riktigt lovande ut faktiskt. På hemvägen körde vi förbi ett gäng "finare" människor. En del pälsar och dyra handväskor skymtade förbi, var på Per klockrent konstaterade:
"Det måste ha varit något i Gasklockorna. Societeten är ute och går."

Per "Perra" Johansson har för övrigt börjat blogga även han och jag har lovat att göra lite reklam för hans blogg.
http://endoftheline.blogg.se/ - kika in där!
"Internets sista hållplats. När man har gjort allt som man kan göra på nätet, först då kanske man läser min blogg", för att citera.

Två matcher som sagt och de blev en bra avslutning på veckan. Den första spelades på Korsnäsvallen under lördagen. KBK vs Tierps IF slutade med en 1-0-seger för KBK vilket förstås var positivt. Spelmässigt såg det hyfsat ut, fanns en del att förbättra samtidigt som en del detaljer såg riktigt bra ut. Skönt i alla fall att få vinna med 1-0. Första segern under försäsongen hittills och dessutom aldrig fel, framförallt för oss defensiva spelare, att hålla nollan. Segerskytt blev Basse fint framspelad av Wirtz i den första halvleken. Själv kom jag in med 35 minuter kvar som vänsterback och jag tycker faktiskt att det gick riktigt fint. Inga direkta misstag och en del offensiva initiativ gör att betyget åtminstone blir godkänt. Glänste hos oss gjorde Admir, fyrans bästa mittfältare kan jag redan nu utlova, och inte ens en straffmiss drar ner betyget :) Wirtz också väldigt pigg så länge han orkade.

Efter matchen drog jag och "Perra" till Strömvallen för att bevittna Brynäs-Norrtälje. Inte världens mest upphetsande match men likväl lite livefotboll. Sällan fel det, även om det mot slutet började bli ganska kallt. Fick dessutom försvara mig så gott jag kunde mot Pers påhopp gällande min dialekt. Jäklar vad kaxig han blev helt plötsligt sedan hans sambo Emma gjort oss sällskap... :)

Jag tjabbade tillbaka ganska ordentligt men vi beslöt oss ändå för att vara vänner och käka tillsammans på Buddys efter matchen. Riktigt gott det och ett lyckat sätt att avrunda en ganska framgångsrik dag, en dag som jag sedan avlutade i min ensamhet (skönt det faktiskt) med lite godis, fotboll och melodifestival. Trött som få somnade jag tidigt.

Söndagen bjöd också på match och den här gången var det Hedesunda IF som gästade vallen och fick se sig besegrade. Ingen riktig värdemätare men ändå skönt att se att allt fler bitar faller på plats, så kan 4-0-segern (1-0) sammanfattas. Spelade första 45 som vänsterback och återigen flöt det på helt okej. Därefter blev det en kall väntan på slutsignalen på bänken, men fick sista tio som högerback också. Det inhoppet hann man förstås inte uträtta så mycket under, men var ändå skoj att spela några minuter som högerback också. Trivs ju bäst där, även om vänsterkanten börjar bli allt mer inbjudande. Jim var matchens lirare i KBK med sina tre mål och framspelningen till det fjärde (som Serhat gjorde). Själv bidrog man inte så värst mycket framåt men var ändå inne på tre av målen framåt. Synbar positiv effekt när jag byttes in igen sista tio med andra ord, eftersom vi då gick från 2-0 till 4-0... ;)


image26



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0