Åland med KBK dag 1

Äntligen tar jag mig då tid att sammanfatta den mycket lyckade Ålandsresan som vi i Korsnäs BK gjorde under helgen som gick. Finns så oehört mycket att berätta om den så ni kommer hinna tröttna innan vi ens är över sundet, men ska göra mitt bästa för att sålla bland all överflödig information och inte nämna precis allt som hände i alla fall.


Mot Åland
Uppe vid sju en lördag var längesen man var. Kändes väl inte direkt hälsosamt att behöva kliva ur sängen så tidigt, men som tur var så väntade ju en rolig helg på oss. Avresa från Sätra tillsammans med Mange och Mossberg i spelarbussen, med Mange vid ratten, och iväg till samlingen.

Väl där tog jag ett klokt beslut som bytte spelarbussen mot Den vita missilen. Vår förre materialare Erlands kärra går nämligen numera i folkmun under det namnet. Vid ratten satt Erland junior i form av Parre och som sällskap hade jag även två nyförvärv i form av alltid lika stabile och citatproducerande Danne Södergren samt juniorslyngeln Koller.

Resan ner mot Kapellskär innehöll sedan mängder med skratt och sköna kommentarer i vår bil. Ett antal stopp längs vägen fick vi också göra då den gamla missilen inte är i toppform alla gånger numera. Vid flertalet tillfällen var den nära att koka, men det redde upp sig och till sist befann vi oss på kajen för att köra ombord på Ålandsbåten.

Parre stod för en stabil insats som chaufför men mest imponerade nog ändå GIF-junioren Koller. Han visade sig vara utrustad med ett stort sinne för humor och smälte in perfekt bland oss. Redan innan Kapellskär hade han redan hunnit med att fälla flera klockrena kommentarer och dessutom bjudit mig på kexchoklad. Stort plus :)

Koller (bilden) fick även för sig att vi absolut var tvungna att föreviga Rimbo centrum var på min digitalkamera gick varm när vi gled igenom det lilla samhället. Stort, riktigt stort...

image14

Att vi lånade ut flera av våra skivor till spelarbussens resenärer var däremot ett minus. Blev lite uttjatat efter att vi spelat bland andra  Alvin and the Chipmunks-låtarna och denna (något av vår/min favorit under resan) http://www.youtube.com/watch?v=SLLSCLHKWPE fem gånger om...

Men men, Södergren hade mer eller mindre förbjudit mig att sjunga sedan vår lunch tillsammans i torsdags, så mina medresenärer fick nöja sig med vad cd:n hade att erbjuda. Dessutom stämde vi in i "vi sitter i Erlands bil, en gammal vit missil" .


Båtresan
Väl ombord kunde vi konstatera att det var fler bilar än vår som inte kändes särskilt pålitliga. Peter "Petta" Norell hade fått starta sitt vrålåk med starkablar och hade helst låtit motorn gå hela vägen över till Åland för att slippa oroa sig för att inte få igång den igen, samtidigt som "Perra" Johanssons bil modell nyare envisades med att stanna lite då och då på grund av elfel. De här förutsättningarna var ju inte direkt lysande inför vår fortsatta resa, men trots det var det ett gäng med tämligen gott humör som intog färjan.

Mitt humör förämrades dock ganska snabbt, och det rejält, när jag fick höra att jag var en av dem som skulle få stå över lördagens match mot det finska division 4-laget Hammarlands IK. Förvisso innebar det en garanterad startplats i söndagsmatchen mot Jomala IK (division 5), men det var en klen tröst i besvikelsen och irritationen över att få stå vid sidan.

Dock var det bara att bita ihop. Lite god mat och en massa snack i matkön med "Basse", vår skyttekung, så började jag så småningom återigen inse hur kul den här resan skulle bli.

Blev en del tid över för småsnack och taxfree-handlande på resan över. Då kvällen skulle bli lugn för min del nöjde jag mig med diverse godis. Det gjorde även Koller, som till vår stora glädje köpte en stor påse Gott&blandat. Eftersom han är junior och ny så fick han inte behålla så mycket av godiset själv... :)


Match 
Var snabba bud som gällde när vi var framme. Som tur var hade vi lyckan på vår sida och alla bilarna fungerade som de skulle, åtminstone tillfälligt, när det var dags att rulla av färjan i Mariehamn och direkt bege sig till Hammarland för helgens första träningsmatch.

KBK ställde (för alla som är extremt intresserade av att veta...) upp med följande manskap från start på en tungsprungen grusplan i ett grådassigt Hammarland:
Parre - Per O, Olovsson, Olof, Petta - Christian, Mange, Brännström, Mossberg, Koller - Basse. 

Riktigt synd var det om "Petta" som stukade foten efter två minuter och hade spelat färdigt för helgen. Troligtvis för ett par veckor framåt. Tung start och dessutom åkte vi ganska tidigt på två mål bakåt vilket gav oss en rejäl uppförsbacke. Christian reducerade visserligen med hjälp av en hemmaförsvarare och i andra flyttade vi upp spelet, men trots flera bra chanser till att kvittera fick sedan i stället se Hammarland kontra in 3-1 i slutet. Inte direkt rättvist. Dock spelar ju som tur är resultaten inte särskilt stor roll på försäsongen.

Godkänd insats sett över 90 minuter trots allt. Plus till Brännström (han imponerar min antagonist, det måste jag säga :P) och Danne Södergren (piggt inhopp på högerkanten) i KBK den här eftermiddagen. Hade dock ingen bra bild på de två från matchen så Christian får duga i stället :)

image17


Ingenjör Olovsson fixade segern
Efter matchen drog vi sedan vidare till anläggningen där vi skulle sova. Ett riktigt fint ställe med mycket utrymme visade det sig vara. Hungriga som vi var blev vi förstås nöjda när maten, som plockats med hemifrån, i form av pasta och köttfärssås plockades fram. 

På maten följde en ordleks-/frågetävling där nyförvärven delades in i olika lag tillsammans med oss "gamla". "Perra" blev lagkapten för mig, Mirza och Shimal och när vi fick ta del av uppgifterna började en viss optimism spridas inom vårt lag. Dock kändes Olovssons lag som en farlig utmanare om segern, ingenjörsstuderande  Olovsson (bilden) var ju ett starkt kort i sammanhanget. Och visst blev det hans gäng som drog det längsta strået. 37 rätt mot våra 33, som ledde till en delad andraplats. 

image15


En prestigefylld straffturnering (jag vann inte...),  godisätande, Mean Machine-tittande för oss som belägrat ett konferensrum med tv för att få sova i lite lugn och ro (det vill säga jag, "Perra", Valle och Brännström) och mer mat vid 02.15 på natten blev det sedan innan sömnen tog vid. 

En bra lördag var därmed till ända och en söndag som skulle föra med sig mycket roligt låg i startgroparna. 

Avslutar dag 1 med en snygg bild på "Perra", så här ser man ut om man får en spark i ansiktet under en lekfylld omgång av gris. Men som den hårding han är tog han det hela coolt :)

image16

 



Kommentarer
Postat av: Peter Forsberg

hehe jaa, jag har haft en bra dag ;D ja, han kom hit han.. hehe. ;D o nu är han på väg till piteå..

2008-03-14 @ 14:24:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0