Hamrén fel ut och förlust i Landskrona

Helgen har passerat, lika snabbt som den anlände, och nu är jag på plats i Gävle för en grymt skön påsklovsvecka. Jag har sett fram emot den länge och nu är den alltså här. Förhoppningsvis hinns en del kära återseenden med i veckan samtidigt som vi ska titta på några lägenheter och förhoppningsvis ta några steg närmare ett Gävleåtervändande lagom till hösten.

. . . . . . . . . . . . . .

Innan den här veckan hinner föra med sig en massa roligt är det läge att fotbollsblogg lite. Det har blivit ganska lite av den varan sedan jag la Olympiabloggen på hyllan. Numera är det NIK:s hemsida som gäller och i övrigt blir det lite fotbollsinslag här med jämna mellanrum.

Den gångna helgen innehöll en del fotboll och det började ju redan i fredags när Sverige spelade 0-0 mot Irland i VM-kvalet. Svagt spel och svagt resultat, kan väl den insatsen summeras med. Jag är fortfarande skeptisk till Hamrén som förbundskapten trots de fina resultaten mot Frankrike i EM, England i landskampen och Tyskland i VM-kvalet. Både mot Frankrike och England spelades ju dock betydelselösa matcher och Hamrén har mycket att bevisa i mina ögon. Vet han vad han vill med landslaget och vet han vilken fotboll blågult ska spela?



Jag blir inte klokt på hans idéer och  taktiska tankar. Inte heller på hans uttalande, inte minst efter senaste matchen: "Vi har inte rutin från såna här matcher" sa Hamrén då. Märkligt, då Sverige trots allt har en rad spelare med erfarenhet från såväl landslagsspel som spel i viktiga matcher på hög nivå i sina klubblag. Som jämförelse kan vi ju ta Holland exempelvis. De mönstrade en backlinje bestående av tre nittiotalister och en kille född 89 i senaste matchen, utan att klaga på bristen av rutin...

Då ska tilläggas att jag hellre väjer rutin före ungdomlig entusiasm rent generellt. Men Hamrén kan knappast ha avsaknaden av rutin som (bort)förklarling till ett svagt resultat.

. . . . . . . . . . . . . .

 
För egen del spelade jag match och var med om ett annat dåligt resultat i helgen. Det i lördags då vi förlorade mot BK Landora på Landskrona IP. 5-2 fick vi stryk med och resultatet var inte särskilt smickrande. Faktum är dock att matchen var klart jämnare än vad man tror när man ser siffrorna.

I paus var det 1-1 efter en närmast klockren insats av oss defensivt mot ett riktigt spelskickligt och bra lag. En usel tiominutersperiod i början av andra innebar dock hela tre baklängesmål och det förstörde förstås dagen för oss. Därefter reste vi oss igen och stod upp bra, men ineffektivitet (två-tre missade frilägen varav två resulterade i stolpskott bland annat) gjorde att vi aldrig kom närmare än 2-4. De var bättre än oss spelmässigt men trots de insläppta målen var defensiven ärligt talat bra i 80 minuter. Dessutom skapade vi som sagt ett antal riktigt kvalificerade chanser så det finns en del positivt att ta med.

Aldrig roligt att förlora förstås men det var nyttig match för oss efter ett par DM-matcher mot sämre motstånd. Som högerback i 90 minuter fick jag slita hårt men oftast med gott resultat och känslan av att vakna upp i söndags med en sådär skönt lagom seg och sliten kropp var välkommen.



Försäsongsmatch ifjol. Hittills har vi spelat sex matcher i år och premiären närmar sig.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0