Ny bra helg: check!

Så var ytterligare en helg över och den har många likheter med flertalet andra helger under våren: den har gått i rasande fart och innehållit ett visst mått av fotboll.

Om vi börjar med det sistnämnda så skiljer sig dock helgen en del jämfört med hur många av de senaste fotbollshelgerna och fotbollskvällarna. Det då det för första gången på ett tag finns något positivt att skriva om när det gäller oss i HF Olympia. Seger mot Makedoniska IF med hela 9-1 (2-1) på bortaplan och 90 lyckade minuter för egen del. Det var förstås skönt att äntligen få med sig en seger igen och det var viktigt att för egen del få lite välbehövligt självförtroende.

Nu var det visserligen lätt efter att vi hade gjort 3-1 och 4-1 ganska tidigt i andra halvlek, för sedan rasade de ihop totalt. Men i cirka en timme var det match på allvar och Makedoniska, som ifjol var ett av seriens bästa lag, har en del riktigt bra spelare offensivt så i första halvlek blev det en hel del försvarsspel för mig. Något som gick riktigt bra och efter paus hann jag dessutom med att spela fram ett mål i en kontring där jag mer eller mindre fick ett friläge, men valde att spela i sista stund (ångesten blev allt större ju närmare mål jag kom, jag är så ovan vid såna lägen att paniken nästintill infinner sig när de väl uppstår vid sällsynta tillfällen…), och dessutom vara delaktig i ett mål till framåt.


Det blev starten på en rolig helg som sedan fortsatte med en bra lördagskväll. Jag, Karin och Noa var på bio och såg den nya filmen med Noomi Rapace: Prometheus. En film som egentligen inte var klockren för någon av oss, men som ändå kunde vara värd att se. Den ska väl vara en av de större filmerna som kommer ut i år så det kan vara kul att ändå ha sett den. För mycket science fiction för min del egentligen och för seg början, men den tog sig en del efter hand och blev till en hyfsad story i alla fall.




Stora delar av söndagen spenderade sedan jag och min kära flickvän ute vid Väla köpcentrum. Det blev som alltid där en hel del tittande i affärer och inte så mycket handlat. Men det är alltid kul att komma ut dit och bara glida runt och ta det lugnt.

Dessutom gjorde vi vårt traditionsenliga IKEA-besök (undrar hur många gånger vi har varit där nu). Inga stora inköp där heller, vi väntar med eventuella uppfräschningar av lägenheten till hösten, men däremot det bästa av allt den här söndagen: sommarbuffé i restaurangen! Vägen till mannens hjärta går som bekant genom magen och oj så gott Kamprads midsommarinspirerade meny smakade. Kvalité rakt igenom, det märks att han är från Småland! :)

Det var väl i princip vad som har hunnits med under den gångna helgen. Nu är jobbveckan igång igen men det här blir en enkel sådan. Ledighet väntar ju på onsdag och på fredag har vi bara lektioner till klocka elva. Sen väntar en sista vecka bland eleverna nere på Frans Suell och Jörgen Kocks gymnasium. Ytterligare en vecka senare är min lärarsejour där är över, i alla fall för den här gången, och semestern tar vid.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0