Tröjbedömning

I våras fick jag en idé till mitt fotbollsbloggande när jag läste Sportbladet och såg att de satte betyg på samtliga allsvenska lags matchtröjor inför säsongsstarten.

Min idé blev då att plocka fram bilder på så många av de matchtröjor som jag har spelat i under seniorkarriären och själv sammanställa en ranking av dem. Nu är jag inte modekunnig, långt ifrån, så tyckandet bottnar helt i vad jag själv tycker är snyggt eller inte gällande fotbollströjor och inte i vad som är moderiktigt eller inte matchställ. Meningslös idé kanske, men lite kul tyckte jag och gjorde till slut slag i saken :)

Min egen smak när det gäller tröjor har varierat lite genom åren. Men rent generellt är jag svag för stilrena, enkla designer gärna innehållande i princip en enda färg. Helvitt exempelvis är riktigt läckert i mina ögon. Även svart är en bra färg när det gäller matchtröjor. Samtidigt är jag svag för rött då det är den färg som är nummer ett hos mig.

Här syns nu i tur och ordning Korsnäs BK:s, Nickebo IK:s, IK Sätra:s och HF Olympia:s ställ. Alltså samtliga seniorklubbar som jag har representerat:


Korsnäs BK:s förstaställ 2007-2008:




Korsnäs BK:s andraställ 2007-2008:




Nickebo IK:s förstaställ 2008: (jag spelade återigen för NIK under sommaren 2008, på lån)




IK Sätras förstaställ 2009:




HF Olympias förstaställ 2010:



Givetvis har mina klubbar spelat i ett antal olika ställ och det här är egentligen bara ett urval då jag säkerligen har spelat i minst lika många olika matchtröjor till. Men det här är de som jag kommer ihåg mest och som också är de snyggaste enligt mig. Den enda som egentligen saknas är vår andratröja från IK Sätra 2009. En helröd, riktigt snygg skapelse som vi tyvärr bara spelade i under ett fåtal matcher.  

Nu är bara frågan vilka som är snyggast respektive minst vackra av de här? Jag är kluven och har svårt att bestämma mig, men ska ge mig på en ranking i nästa inlägg.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0