Pålsjö och Jamaica

Pålsjö skog och Jamaica, det är några ytterligheter som får samsas i det här inlägget. Håll till godo!
 
Helgen innehöll en hel del bra saker förutom fotbollen också. Bland annat fick jag tillfälle att träffa ett gäng av Karins kompisar på en riktigt trevlig inflyttningsfest. Det blev visserligen fotboll då också, men det var ju inte mitt fel att en rad av killarna där var fotbollsintresserade i klass med mig och redan satt och tuggade fotboll när vi kom dit... :)

Hursomhelst, det var riktigt kul att hänga på Karin och få vidga umgängesvyerna en aning. Trevliga människor och bara positiva vibbar, så allting gott minst sagt.
 
I söndags passade vi på att för andra gången på kort tid njuta av hösten i Pålsjö skog. Det blev ytterligare en fin eftermiddag där, med promenad och våfflor (våffelstället där rekommenderas starkt!), innan vi traskade hemåt igen. Frisk luft, lite lagom motion och gott väder - synd att klaga!
 
En bild från vägen mot Pålsjö skog en höstdag ifjol. Det har blivit lite
av en tradition för oss att knalla runt där :)

. . . . . . . . . . . . .
 
Nu händer det grejer!
Förutom att helgen återigen var bra och att vardagen rullar på i en rasande takt är lite större händelser på gång.

* Det har nu blivit klart att jag, glädjande nog, får vara kvar ytterligare några veckor på Universitetsholmens gymnasium. Jag trivs ypperligt så det är bara att tacka och ta emot, jag kör gärna på ett tag till nu när jag ändå är igång och har kommit in i rutinerna.

* Och här kommer nyheten med stort N: Jamaica! Jajamensan, så blir det. Det är galet egentligen, men från och med 8 november och två månader framåt väntar Jamaica för mig och Karin. Anledningen stavas examensarbete, åtminstone framför allt. Karin ska skriva sitt ex-arbete nu under höstterminen och har efter en del övervägande bestämt sig för att skriva den utomlands, i ett U-land som då är ett av kriterierna för att kunna få ett stipendium.

Nu har hon lagt ner mycket tid och skrivit ihop en hyperseriös ansökan, biljetterna är bokade och igår blev det spikat att lägenheten hyrs ut under de aktuella månaderna. Mycket är redan på plats med andra ord. Vi (eller Karin rättare sagt) har styrt upp med en kontaktperson på Jamaica och den kvinnan jobbar som lärare, samt har en man som också jobbar i skolan, vilket i sin tur har lett till att de har ordnat så att jag ska kunna jobba i skolan även jag.

Det kommer att bli en kul erfarenhet, säkerligen intressant och nyttig, samt ge ytterligare en referens till att plita ner i CV:et. Jag ser också fram emot att få träna min engelska. Att vi dessutom kommer att få bo hos kontaktpersonen och att hon redan har hjälpt Karin med en massa kontakter när det gäller ex-arbetet gör att det hela känns bra och seriöst.
 
Så nu är det bara att räkna ner. Mycket ska göras innan vi åker men det känns ändå som att vi har koll på läget, åtminstone just nu.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0