Nya vardagserfarenheter

Jag har lika envist som naivt gång på gång kört med klyschan "imorgon ska bli den första dagen i mitt nya liv" de senaste månaderna. Inte för att jag vill skapa några radikala förändringar i livet just nu, jag trivs riktigt bra och är väldigt lyckligt lottad för tillfället, men däremot är det småsaker och detaljer som skulle behöva finputsas. Framför allt MÅSTE jag få bort åtminstone delar av min till synes totalt obotliga och fullständigt bedrövliga tidsoptimism.
 
Hursomhelst, det har inte blivit någon vidare ändring trots mina intentioner till det. Men så igår dök, plötsligt och oväntat, en annorlunda känsla upp. Känslan av att jag ville ändra lite småsaker i vardagen. Små, små detaljer, små steg. Men ändå, något annorlunda, något nytt. Jag är en riktig datornörd när det gäller bloggande, surfande och FM, men valde för första gången någonsin att lämna kvar laptopen på jobbet. Väl hemma frångick jag det enkla spåret när det kom till maten, skippade resterna och fixade ihop en delvis ny laxrätt med purjo och lite annat gott följt av efterrätt i form av bananchoklad i ugn. Inte dumt! Sambopoäng måste jag ju dessutom ha tjänat, skandal vore det annars...
 
Och inte nog med det: allt det här goda lagades av undertecknad ackompanjerad av P1. Det är sannerligen inte varje dag jag lyssnar på den kanalen, men gudarna ska veta att det var riktig kvalitetsradio. Kul att skaffa sig lite allmänbildning från andra källor än de man vanligtvis använder och kul att göra något nytt, att laborera lite med sin egen vardag.
 
Kanske var det ett tecken, kanske börjar jag att utvecklas till lite en lite mer vuxen och mångsidig människa? :)
 
Jag vet att jag flummar, men en lite rolig tanke är det och en faktiskt riktigt skön känsla var det. Tar gärna fler sådana eftermiddagar :)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0