Avslutning i moll

Segern mot Alexander den Store följdes av tre utan tvivel godkända insatser i rad, trots att samtliga slutade med förlust. Speciellt de två senaste matcherna mot två av serien tre bästa lag, serietrean Hais och serieledande Croatia, har visat att vi kan störa samtliga lag i vår division 6­-serie. Något som dock inte var värt någonting igår då vårsäsongen avslutades med 0-4 borta mot Ekeby.

Ekeby har, efter att de körde över oss i andra omgången, haft en ganska tuff vår. I de senaste omgångarna har de dock slagit våra bottenkonkurrenter och igår var det långt ifrån ett bottenlag som vi mötte. Enligt de själva var det i princip första gången under hela våren som de kunde komma till spel med ordinarie lag. Även om vi inte var i närheten av att komma upp i den nivå vi haft de senaste veckorna går det inte att komma ifrån att motståndet imponerade. De hade ett rörligt spel, löpte väldigt mycket och var väldigt fysiskt starka vilket gav oss rent helvete framförallt på fasta situationer.

Vi fick precis den start som vi inte hade råd med - två snabba mål bakåt direkt. Framförallt det första kändes för billigt då ett långt inlägg, som inte såg ut att vara speciellt farligt, ledde till ett volleyskott som slank in. Därefter arbetade vi oss visserligen in i matchen och vek åtminstone inte ner oss, samtidigt som hemmalaget förstås drog ner lite på tempot. Länge och väl höll vi siffrorna vid 0-2 och hade också en del halvchanser utan att få utdelning.

I andra halvlek blev det sedan mycket kamp och 0-2 stod sig ganska långt in i halvleken innan Ekeby sista kvarten kunde göra två mål till. Båda slumpartade, men inte direkt oförtjänta. I det öppna spelet släppte vi inte till allför många chanser och försvarsspelet var inte så illa som 0-4 antyder, men Ekeby straffade oss hårt de gånger ytor gavs och ställde framförallt till det för oss på fasta situationer och vid inläggslägen.

Ingen i Olympia stack ut varken i negativ eller positiv bemärkelse den här gången. Vi mötte helt enkelt ett för dagen bättre lag men försökte åtminstone att inte vika ner oss. För egen del var det liksom för laget i övrigt en sämre dag än mot Hais och Croatia, men samtidigt inte allför bedrövlig. Man blandade väl och gav en del utan att stå för några avgörande misstag. 90 minuters spel och ytterligare en match i statistiken kan, varken mer eller mindre, kan högerbacksinsatsen summeras med.