Lite MFF, skön pedagogik och flyttfix

Efter den lyckade Smålandshelgen fortsatte jag på det småländska temat i måndags. Det när MFF tog emot Öster och, glädjande nog och helt i sin ordning, skickade hem smålänningarna till Växjö utan poäng :)

MFF gjorde en riktigt bra match och vann rättvist. Den bästa insatsen hittills spelmässigt och ganska skapligt tryck på läktaren trots bara strax över 12000 åskådare. Jag läste att Sydsvenskans Max Wiman bloggade om att han tyckte MFF-klacken gjorde vårens bästa match på läktaren så här långt och jag kan nog hålla med. En riktigt kul och bra fotbollskväll blev det i alla fall och stämningen var hög, inte minst när Simon Kroon stötte in 2-0 i slutet.

Fyra raka vinster, 13 poäng av 15 möjliga och en tidig seriefinal borta mot ärkerivalen IFK Göteborg i kväll - det är både riktigt roligt och spännande att var himmelsblå just nu.

 

. . . . . . . . . .

Man kan inte annat än att gilla Karins pedagogik förresten. Hon har länge stört sig på att jag är usel på att först ta slut på något innan jag börjar använda något nytt. Ligger det en ny tandkrämstub framme exempelvis tar jag mer än gärna den och struntar i att använda upp den gamla.

Nu har min bättre hälft tröttnat på det och för att verklige försöka få budskapet att gå fram börjat gömma nya saker och på så sätt tvinga mig att göra slut på sakerna först innan något nytt plockas fram. Häromdagen, när jag kom upp tidigt och skulle till jobbet, insåg jag till exempel att den nya, fulla tandkrämstuben var försvunnen. Kvar i badrummet låg bara den gamla, nästan tomma. Den nya tuben hittade jag långt senare samma dag i en vattenkanna ute i köket...

Därefter försvann den nya förpackningen med diskmedel. Gömstället lokaliserades aldrig av mig, men när jag använt upp det gamla och slängt den förpackningen tog det inte lång tid innan den nya dök upp igen. Jag tror jag börjar fatta piken... :)

. . . . . . . . . .

Ny syns det verkligen att vi är på väg att lämna lägenheten och stan. Vårt hem består nu delvis av flyttkartonger och nedmonterade möbler. Karin var grymt flitig igår och hann montera ner halva lägenheten medan jag likt en kalv på grönbete gjorde årets första grästräning i fotbollen. Vi har börjat i tid med flyttfixet och även om det kanske inte är jättemysigt att inreda lyan med flyttkartonger och leva så enkelt som möjligt i ett par månader så känns det bra att vi redan är på gång på allvar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0