Småländskt besök

Under helgen som gick var mamma och hennes trogna följeslagare Meta, som även dök upp på besök i Gävle ett par gånger, hos oss. Efter en hel del tågkrångel kom de äntligen på plats runt elvasnåret på fredagskvällen och blev, som planerat, kvar till söndagseftermiddagen.

Det ska utan överdrift sägas att det var riktigt roligt att ha dem på besök. Till skillnad från när jag bodde i Gävle och besök hemifrån alltid var lika med att bli bortskämd var det nu Karin och jag som stod för en hel del av markservicen och det känns bra att få bjuda tillbaka lite efter allt man själv har fått genom åren. 

Tack vare att de var här ökade julstämningen ytterligare eftersom mammas och Metas huvudmål med Helsingborgsresan var Fredriksdals julmarknad. Så automatiskt kryddades Karins och mitt julpyntande och pepparkakshusbygge med ett marknadsbesök i riktigt julig atmosfär. 

Efter en sen lunch på Ebbas och en titt på ljusspelet vid Terasstrapporna slappade vi bara hemma med god mat och mycket prat. Det bjuds alltid på en hel del roliga historier och massa kul minnen när Meta är med och så även nu. Exempelvis fick jag höra en del sköna berättelser om min numera tyvärr döda morfars bravader när han var yngre :)

Söndagen innehöll sedan inte så jättemycket mer än grötfrukost, promenad och lite lunch här hemma innan de begav sig hemåt med tåget. Med bättre resultat den här gången och "bara" en timme försenade till slut...

Nu går det snabbt innan det är dags för mig att ta mig till Småland igen för julfirande, så kanske läge att rycka upp sig och få lite skrivet på uppsatsen... :)








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0