2010 summeras - del 1

Summeringar av saker och ting ligger mig varmt om hjärtat och efter lite julledigt, massa mat och slappande kombinerat med en del vinteraktiviteter de senaste dagarna är det på sin plats att runda av 2010 med en rejäl summering. Mycket har hänt i mitt liv det senaste året, många erfarenheter rikare är jag och undertecknad kan blicka tillbaka på ett lyckat år.

Månad för månad passar jag nu på att, om inte annat för egen skull, minnas en del av det som har hänt under året som snart är över.

Januari:
Inledningen på året var omtumlande men det på ett positivt sätt. Efter nyårsfirandet med Karin här i Småland väntade bara ett par veckor i Gävle innan flytten söderöver var ett faktum. Helsingborg är som bekant vår nya hemstad sedan mitten av januari och det har förstås inneburit många nya erfarenheter och upplevelser. Inte minst har vi blivit sambos. Det har varit oerhört lärorikt och utvecklande år tack vare att vi nu bor tillsammans och att dessutom lära känna en helt ny stad har varit spännande.




Februari:
Det här var månaden då Helsingborgslivet började komma igång på allvar. Skolan tog fart för både mig och Karin och vi började knyta sociala kontakter. För min del var det viktigaste, när det gäller att hitta nya vänner att spendera tid med, att jag blev klar för en ny klubb i fotbollen. Valet föll på HF Olympia och trots en tung säsong resultatmässigt har jag trivts där från första stund.




Mars:
Inte mycket nytt hände i mars. Sambolivet började sakta men säkert att sätta sig någorlunda och skolan rullade på. Likaså fotbollen då seriestarten närmade sig och träningsmatcherna, som till skillnad från seriematcherna senare gick bra, var igång för fullt under den här månaden. Därmed var helgerna ganska fullbokade och vi hade hade ett späckat schema både jag och min kära sambo.


April:
April var månaden som innebar en stor nyhet för mig och Karin: hundköp. En samojed hämtades i Kalmar i samband med vårt påskfirande hemma hos mina föräldrar och därmed hade vi fått en ny liten familjemedlem i Casper. Det innebar förstås också nya erfarenheter och att ha hund var liksom sambolivet väldigt lärorikt och mysigt.




Maj:
Årets bästa dag inträffade i början av den här månaden, närmaste bestämt den andra maj. Efter att i slutet av april ha flyttat in i vår första egna lägenhet passade vi på att bli än mer stadgade genom att förlova oss på Tivoli i Köpenhamn. Vi kunde inte ha haft en bättre förlovningsdag: strålande solsken, försommarvarmt, grönskande och fint. En helt perfekt dag blev det och det kändes förstås oerhört bra att trä ringen på min älskade Karins finger.




Juni:
Nu rundades skolan av för vårterminen och Karin begav sig hem till Gävle för att jobba. Själv blev jag kvar i Helsingborg nästan hela juni, spelade vårsäsongen ut i fotbollen, njöt av sommarvädret, uppsatsskrev och bänkade mig så ofta jag bara hann framför matcherna från fotbolls-VM. Hem till Småland åkte jag några dagar före midsommar och väl hemma firades midsommarafton för första gången på länge återigen med mamma, pappa och de andra nere på Varvet. Nostalgi och en riktigt skön start på hemmavistelsen innebar det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0