Lysande påskhelg

Påskhelgen i Gävle blev rakt igenom en lysande helg. Att vara tillbaka i staden där jag spenderade 3.5 härliga år är alltid trevligt och jag märker att jag verkligen saknar den även om jag trivs perfekt här nere i Skåne också. Och efter en tågresa som hämtad från helvetet (jag åkte med SJ, ja...) som gjorde att jag kom fram fyra timmar senare än beräknat blev det några strålande dagar uppe i Gevalialand.

Att sammanfatta allt här skulle innebära några extremt långa inlägg, men några smakprov på vad som hanns med under de här dagarna (jag hade gärna varit där längre med facit i hand) ska jag bjuda på.

En del av tiden spenderades förstås ute i Sätra. Många har sina negativa synpunkter när det gäller den stadsdelen, men för mig känns den som hemma och jag trivs. Dessutom har jag många fina minnen därifrån så Sätra kommer alltid att ses som något positivt i mina ögon.

En lugn och skön fredagskväll hos svärfar Håkan stod på programmet och under söndagen passade jag på att ringa på hos Noa och glida in där för lite nostalgi: balkongsolande, kaffedrickande, fotbollstittande och en Sätrapromenad. Precis som på den gamla goda tiden alltså :)



Karin och jag fick därefter finna oss i att få stryk i Geni av min kära svärmor Anna och hennes Peter. Vårkvällar blir inte mycket bättre än den: bra sällskap, god dricka och flera timmar ute på balkongen i ett försommarvarmt Gävle.





Lördagen, däremellan, innehöll traditionsenligt påskfirande. Karins mormor och morfar kom på besök till min kära svärmor Anna och hela eftermiddagen kan summeras med en massa gott att äta och trevlig stämning. Vi "ungdomar", jag, Karin och hennes lillebror Jonas, fick dessutom bli barn på nytt för en stund då Anna hade gömt påskägg i trädgården utanför som vi fick roa oss med att leta reda på :)





Vistelsen avslutades för min del med lunch med två av mina närmaste vänner sedan den underbara IK Sätra-tiden: Koller och Jonas. Som alltid när vi träffas blev det en hel del fotbollssnack och utöver det massa övrigt snack om allt mellan himmel och jord. Alltid trevligt att träffa de här två grabbarna och det ska erkännas att det inte är utan att jag saknar dem med jämna mellanrum :)



Trots att jag hann med en hel del under den korta tiden som det här Gävlebesöket varade hade jag förstås gärna fått in en hel del till på schemat. En Milanmatch hos Marcos, en reunion med Sätragrabbarna (Anders träffade jag glädjande nog tack vare slumpen, men Ädel, Nicko och Thyberg hade jag gärna styrt upp något med) och en fika med Benter (var du i stan över påsk?) samt ett återseende av Brännström är exempel på annat som gärna hade fått bli av.

Jag får se till att ha mer tid över nästa gång. För tillbaka till Gävle kommer jag redan till sommaren är det tänkt.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0