Småländskt besök x2

Mammabesöken avlöser som sagt varandra. Förra helgen var svärmor här och under det nyss passerade veckoslutet var det min mammas tur att dyka upp här nere i Helsingborg. Det i sällskap med sin alltid lika roliga och diskussionsbenägna vän Meta. Tillsammans såg vi till att det blev några dagar fyllda av skratt, mycket snack, god mat och riktigt kul umgänge. Dessutom fick vi glädjande nog besök av ytterligare en Smålandsduo i slutet av helgen.

Vi åkte, som så ofta när någon hälsar på, över till Helsingör under lördagen. Där inhandlades bland annat vin och något så exotiskt som grönländsk öl av mig. En öl som smakade riktigt bra ska tilläggas. Dessutom passade vi på att äta gott och kika runt lite i den danska småstaden.

Kvällarna spenderades hemma hos oss med god mat, spel, tv-tittande och en massa prat. Med andra ord hade vi helt enkelt riktigt trevligt och tiden flög fram. Helt plötsligt var det söndag och då gästspelade mina barndomsvänner Hanna och Linnéa i stan. Det var en rolig överraskning när Hanna hörde av sig i lördags och undrade om de kunde komma förbi, passande nog nu när Hanna var nere hos Linnéa i Lund och hälsade på. Så helt plötsligt var vi fem smålänningar samlade och för många människor från Småland kan det ju som bekant aldrig bli :)

Söndagen gick även den snabbt och det blev dags för våra trevliga gäster att röra på sig igen. Därmed var en klockren helg, en av många hittills i höst, över. Nu går det dock snabbt till andra roliga helghändelser står på schemat, främst i form av julmarknad i Göteborg (3 december) och mini-julfirande hemma i Småland (9-11 december). Dessutom är det ju faktiskt snart jul.

Men tack för den här gången allihop och välkomna tillbaka!



Meta, Karin och mamma på båten till Helsingör


Helsingörsbåtarna


Slottet i Helsingör, Kronborgs slott


Finfin lördag, här på båten mot Helsingör



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0