Briljant Gästrikejul

Julen här i Gävle har passerat snabbt och varit oerhört rolig och trevlig. Förväntningarna från min sida var riktigt höga inför mitt första julfirande någonsin här uppe och de infriades med god marginal.

Kvällen före dopparedagen bjöd på julgodisbak. Som den allkonstnär jag är plockade jag fram mina mest kreativa sidor och visade prov på stor skaparglädje när det kom till att göra marsipangodis. Vad jag inte riktigt kan förstå är varför de andra skrattade lite åt mina skapelser och inte alls verkade så imponerade…


Julafton blev klockren rakt igenom. Den inleddes med ett besök på Fjärran Höjder-badet. Simning, badande och bastu gav oss en skön start på dagen. Därefter blev det julgröt hemma hos svärmor Anna, följt av ett kortare besök hos älsklingens farfar. Därefter landade vi återigen på Fältspatväggen (det gatnamnet frambringar väldigt mycket nostalgi och minnen för mig) hemma hos svärfar Håkan för julbord, traditionsenligt Kalle Anka-tittande och, förstås, julklappsöppning.

När det gäller julklappar har jag haft ett enormt flyt i år. Egentligen enbart användbara saker och sånt som kommer att vara bra att ha har jag fått. Dels hemma hos mamma och pappa, dels i lördags här i Gävle. Bland annat låg ett USB-minne, schampo och andra hårvårdsprodukter och hörlurar till datorn i paketen. Dessutom verkade de andra nöjda med vad de fick av mig, inte minst Karin som bland annat fick en almanacka med familjebilder inför vårens praktik i Tanzania, vilket förstås gladde extra. Så alla nöjda och glada, utan tvekan! :)

Efter en lång sovmorgon spenderades resten av juldagen och inledningen av annandagen ute på landet i Jäderfors. Helt suveränt var det att kunna slappa i en fin stuga där och bara njuta av lugnet. Det kändes nästan som hemma :)

Annandagen rundade sedan av en strålande jul. Först ytterligare några timmar i Jäderfors, en sväng förbi Kungsberget för ett ”studiebesök” (tanken är att jag någon gång ska lära mig att åka utförsskidor, kanske blir det där mina första trevande försök görs) och därefter hem till Gävle igen. Väl på plats här blev det bara slappande på nytt innan Karin drog iväg för att jobba och jag själv roade mig med FM, filmtittande med svärmor och avslutningsvis lite JVM-hockey innan jag helt slog igen butiken för den här julen. En jul som lätt får ett riktigt högt betyg i min bok! :)


Julbilder kommer inom kort!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0