Helgsvep: Tallin, gravidbilder och Edsbyn

Det är ingen överdriv att tiden bara flyger fram och bloggandet har verkligen blivit lidande av det. Mycket kul har gjorts de senaste veckorna samtidigt som det också har varit väldigt mycket att göra med jobb, barnförberedelser och annat. Det späckade schemat har bland annat innehållit en Tallinresa och en tur till Edsbyn.

Vi har även hunnit med att ta gravidfoton. Fotografen Ewa Salmi stod för fotandet ute vid havet och klipporna i Vårvik. Resultatet fick vi ta del av i veckan som gick och vi blev grymt nöjda. Överhuvudtaget kändes det bra från början då Salmi var väldigt duktig på att avdramatisera och få oss avslappnade. Bra fotograf, grymt fin miljö och lyckade bilder således.

Tallin, som vi tog en kryssning till för två veckor sedan (fredag kväll-söndag morgon, med lördagen i Tallin och resten på båten), var en positiv överraskning. Det var både jag och Karin eniga om. Visserligen fanns det givetvis förväntningar på staden, annars hade vi aldrig åkt dit, men de överträffades utan tvrekan. Finare än väntat var staden då Tallin visade upp många vackra byggnader, var väldigt bevarad från långt tillbaka i tiden och bjöd på en skön atmosfär.

Det blev en riktigt bra helg med en trevlig båtresa, en fin lördag i Tallin följt av en söndag i Stockholm. Där tog vi en dag på Skansen.

Förra helgen byttes den mer internationella prägeln mot en lokal sådan. Det då vi åkte upp till Edsbyn under söndagsförmiddagen och höll till i de trakterna fram till kvällen. Karins farfar kommer därifrån och syftet med turen var att besöka lite platser som min svärfar Håkan och hans syskon minns sedan barndomen.

Själv har jag aldrig varit där uppe, men ska utan omsvep erkänna att den trakten var värd ett besök. Naturen, miljön och atmosfären där passar mig perfekt. Det märks att man är född på landet och uppskattar det i såna lägen. Jag kan tycka att den miljö som exempelvis Hälsingland kan visa upp är kraftigt underskattad av många. Inte minst en fin sensommardag, eller tidig höstdag (vad man nu vill kalla det), som förra söndagen.




 



 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0