Och vinnaren blir....

...Portugal! 

Dags att tippa igen. EM i fotboll startar som bekant i kväll och då ska man väl se till att försöka förutspå vinnaren. Den här gången har jag vänt, vridit och funderat fram och tillbaka utan att egentligen bli klokare. Det givna tipset gällande segrare är egentligen Frankrike, de har en extremt stark trupp och skulle kunna mönstra en stark startelva med spelare som INTE blev uttagna i EM-truppen. Deras bredd är överlägsen övriga nationers.

Trots det chansar jag med Portugal som vinnartips. Inte helt ologiskt, trots det jag nyss skrev. Portugiserna vann senaste EM och dessutom den nystartade Nations League tidigare under säsongen. De har grym spets i främst Cristiano Ronaldo och Bruno Fernandes, samt inte minst en väldigt disciplinerad och stark defensiv. Den kombinationen, offensiv spets och ett välfungerande lag i defensiven, fäller avgörandet. 

En outsider som jag håller tummarna lite extra för är Italien. Även Belgien har ett riktigt bra lag och var länge med i vinnardiskussionen i mitt huviud men faller, trots 15 vinster på sina 16 senaste tävlinsmatcher, på vissa frågetecken för backlinjen och balansen i laget. 

Portugal har däremot alla bitar på plats och få fira på nytt. 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0