Ett beteende värdigt en liten människa

Efter en lång tids bloggstiltje dyker det upp ett inlägg här efter dagens rubriker om hur Zlatan Ibrahimovic påstås ha betett sig under sin tid i landslaget. 
 
 

Det här är väl ärligt talat inte så oväntade uppgifter? Jag har långt före hans val att satsa på sitt projekt med Bajen och svika MFF ogillat hans personlighet. Förstår inte hur folk fortfarande kan försvara hans dryga, arroganta översittarstil. Att han långt tillbaka i tiden fick kämpa i motvind för att han var en kille med invandrarrötter och fick rollen som den stökiga killen från Rosengård har ju ingenting att göra med hur han har betett sig (mer eller mindre konstant) långt efter att han etablerade sig som riktig världsstjärna. Zlatan framstår tydligare och tydligare som en fantastisk fotbollsspelare o idrottsman men ganska liten människa.
 
Det som jag är rejält trött på sen länge är att många Zlatanister gärna tar med Zlatans tuffa ungdomsår som nåt slags försvar samt väldigt gärna pratar om avundsjuka, Jantelag etc. Det hör inte ihop med hans beteende de senaste 10-15 åren. Vad ger dig rätten att bete dig som ett svin och använda härskarteknik mot andra bara för att du är fantastiskt bra på exempelvis din sport och/eller ditt yrke?

Sen pratar många om att han är en vinnarskalle som ställer krav för att han vill vinna. Men vad var Peter Forsberg då? För att ta ett av tusen exempel. Eller Markus Rosenberg under MFF-åren. Det finns otal exempel på enorma vinnarskallar som gjort allt för sitt lag, allt för att vinna, allt för att maximera såväl sin egen som sina lagkamraters prestation - allt det här utan att bete sig illa och trycka ner andra. 
 
Och ju bättre du är ju tryggare i dig själv borde du vara. Då borde det vara ännu mindre ok att bete sig så. Det är helt ologiskt att bete sig så med de framgångarna och den statusen. Vad vill man vinna på att vara så mot andra? Vad vill man bevisa?

Zlatans beteende (som har varit under all kritik långt fler gånger än i de situationer som ska ha inträffat under landslagstiden) får honom att se ut som en osäker tonårskille som mobbar andra för att se bättre ut själv.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0