Sommarsummering

Så var sommaren och semester, sedan ett par veckor, över för den här gången. Det hade varit enkelt att slentrianmässigt sucka lite, mumla om hur skönt det skulle ha varit med ytterligare några lediga veckor och flera varma dagar på stranden. Men ärligt talat har jag ingenting att klaga över. Sommaren har varit riktigt bra, och det känns som att vi verkligen har tagit vara på den. Det gör också att det har känts smärtfritt att komma tillbaka till jobbet, då det inte känns som att man har "slarvat" bort de lediga dagarna. 
 
Nu när vardagen är igång igen är det hursomhelst på sin plats att summera sommaren med några rader. Så nu åker vi, sommarsummering 2018 kommer här.
 
Sommaren 2018...
 
...spenderade vi en grymt avkopplande och skön vecka på Lövgrund. Ingen el, inget rinnande vatten men däremot en stor dos avkoppling med roddturer, metande, solnedgångar, bad och böcker.
 
...var det väldigt passande att bo precis intill en sjö och därmed kunna gå ner med ungarna och bada precis när man ville utan att behöva planera för det.
 
...hälsade på Erika på Utö och hade ett par fina dagar där med barnen.
 
...var vi på Järvzoo och såg en hel rad vilda svenska djur som björnar, älgar, järvar och myskoxar bland annat. En kul upplevelse, både för barnen och oss vuxna.


 
...firade vi återigen midsommar på Tjörn där vi likt ifjol var under en veckas tid. Precis som då blev det krabbfiske (dock inget bad faktiskt, sommarvärmen kom ju inte förrän senare), fina solnedgångar, glass och avkoppling.
 
...åkte vi sedan vidare från västkusten ner till Kalmar och hade en riktig kanonvecka där. Sol, bad, traktoråkande för barnen, massa lek, nostalgi - ja, rakt igenom perfekt. Det är alltid värdefullt att komma hem och inte minst att se mamma och pappa spendera tid med sina barnbarn. 
 
...kom jag igång och sprang en hel del. Riktigt skönt! Nu återstår att se hur det blir med fotbollsspelandet nästa år, det kan bli så att det enbart blir Korpen och blir det mindre tränande och spelande än vad som varit fallet i år blir det bra med lite löpträning även under 2018.
 
...målade vi hus och fixade här hemma. En del jobb är det, men det blir nog bra i slutändan.
 
...flugit helikopter över Hillevik.
 
...har jag paddlat alldeles för lite men badat desto mer.
 
...har vi haft väldigt mycket fin tid tillsammans med familjen och verkligen tagit vara på de lediga dagarna.

Det sistnämnda gör som sagt att det inte känns allt för ledsamt att sommaren och semestern numera är över. Tvärtom kan man njuta av hur bra den gångna sommaren var. Minnena den förde med sig kommer lätt att gå att leva på när den färgglada, fina hösten (grymt skön årstid det också) övergått i regn, mörker och kyla.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0