Diverse kloka tankar

 
 
Klokt, mycket klokt. Den taktiken - att förstöra för och förlöjliga SD och deras väljare - har använts i snart tio år av många. Det har inte gett något vidare resultat, om man säger så. Det är väldigt märkligt att folk inte verkar fatta det. Ni spelar SD rakt i händerna.
 
. . . . . . . .
 
Här är några andra kloka tankar:
https://www.svt.se/opinion/lat-oss-prata-om-medias-roll-och-den-offentliga-skampalen

Jag tycker #metoo var en viktig, bra och nödvändig för att på allvar belysa alla övergrepp och vidriga handlingar som tjejer och kvinnor världen över får utstå. Jag är också övertygad om att Fredrik Virtanen, han erkänner det ju mer eller mindre själv i Uppdrag granskning, betett sig som ett svin i flera situationer med kvinnor i livet. Det ska han ha kritik och fördömas för, men att därifrån gå så långt som medierna gjorde och måla upp honom som en vidrig våldtäktsman är inte rätt. Virtanen har ju aldrig dömts för våldtäkt, men av medierna och människor på sociala medier dömdes han blixtsnabbt för ett brott han enligt domstol inte har begått. Jag tror att många inom mediebranschen behöver rannsaka sitt eget agerande och analysera hur man kan agera på ett bättre sätt om/när en liknande kampanj och revolutionsartad våg som #metoo tar fart nästa gång. Metoo-rörelsen var livsviktig och liknande upprop i framtiden måste givetvis släppas fram och ges positiv uppmärksamhet, men en del medieaktörer bör nog vara mer eftertänksamma gällande vilka uppgifter man ska basunera ut och på vilket sätt man ska rapportera om liknande frågor.

 . . . . . . . .

https://www.fagersta-posten.se/artikel/opinion/insandare/nu-behovs-civilkurage-for-att-forsvara-demokratin 

Karins mormor är även hon vass med pennan, eller tangentbordet. Riktigt bra på att formulera sig och få ihop kloka tankar. Det är inte svårt att förstå att framför allt de äldre generationerna ryser när de ser hur folk med nazistiska sympatier tillåts maschera fram längs gatorna och uttrycka sitt hat. Jag är skarpt för yttrandefrihet men att uttalade nazister ska få det utrymmet är väldigt märkligt och uppseendeväckande. Att SD har personer i sina led med rötter i nazistsympatiserande grupper väcker förstås också oro och avsky hos människor, inte minst hos de som har upplevt historiens mörkaste tid, även om partiet i sig inte är ett hot mot demokratin idag (den är ju dessbättre väl skyddad, oavsett vilka som kommer till makten i framtiden).

Hursomhelst sätter Berit Tutturen sätter ord på sina känslor och tankar på ett riktigt bra sätt här. Vill man kritisera och jobba mot SD är det dessutom så oerhört mycket bättre och mer konstruktivt att argumentera så här, med välgrundade åsikter och exempel, än att sabotera SD-möten på torget, bränna SD-valstugor, förstöra valaffischer eller håna partiets väljare.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0