MFF:s tränarförändring

Så kom då beskedet igår att MFF har sparkat Magnus Pehrsson. Inte direkt oväntat med tanke på den senaste tidens usla resultat, med fem förluster senaste sju matcherna. Jag tycker att det var rätt med en förändring, något behövde göras och då är det alltid enklast att byta tränare även om det långt ifrån alltid ger positiv effekt. Samtidigt är det inte roligt, förstås, att MFF behöver göra den här förändringen nu efter att ha hamnat i ett krisartat läge sportsligt.

Även om MP inte har nått de resultat som man kan förvänta sig och kräva hittills i år är det lätt att känna sympati för honom, det är ju en vanlig människa bakom tränarrollen och dessutom är det en tränare som har gett oss ett SM-guld.

Många menar att han gjorde det mycket tack vare en grym trupp och att han inte behövde göra något för det själv. Det är en bild som jag tycker är orättvis och förenklad. Det här skrev jag på tåget, på väg ner mot Stockholm för cupfinalen i torsdags, och det står jag för även idag nu när MP inte längre är MFF:s tränare:




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0