LAGET bättre utan Zlatan

Andra tycka-till-om-gällande-VM-skriverier: 
 
Zlatans vara eller inte i landslaget har ofrånkomligt nog debatterats flitigt inför VM. 

Nu ville han ju aldrig själv vara med i Blågult i slutändan, dörren stod ändå öppen. Men trots har det inte bara innan VM utan även under turneringen diskuterats flitigt hur en VM-medverkan från Zlatans sida hadd påverkat landslaget. 

En del, förmodligen fortfarande relativt många, menar även nu att det här landslaget vore bättre med Zlatan. Jag hävdar motsatsen. Och det utan att vilja förringa något av det som han gjort och betytt för svensk fotboll samt utan att hävda att han inte rent individuellt skulle vara bättre än Toivonen, Berg, Kiese-Thelin och Guidetti som är med nu.

Med Zlatan hade vi haft en matchvinnare av högre rang än de som finns i dagsläget, men vi hade inte alls haft samma LAG och det är laget som vinner matcherna nu.

Förstår man inte vikten av att, särskilt som mindre fotbollsnation med få världsspelare, jobba hårt och dra åt samma håll förstår man inte fotboll. Många har ju hånat, raljerat och höhöhö:at åt snacket om gruppdynamik. Då förstår man väldigt lite om fotboll och framgångsfaktorer inom den. 

Många menar att man inte kan jämföra med hur det var under Hamréns tid som förbundskapten då alldeles för mycket enbart handlade om Zlatan, att han skulle ha agerat annorlunda under Janne Andersson och att spelet inte hade kretsat enbart runt honom i Jannes landslag. Men det är ju ett önsketänkande. Kunde ha funkat ja, men hur många gånger har Zlatan accepterat att rätta in sig i ledet och inte styra allt själv? Kunde han inte göra det i Barca när lagkamraterna hette Messi och Etoo är man ju tveksam till att han hade köpt att underordna sig taktik och lagarbete i ett lag med Toivonen, Larsson och Granqvist som lagkamrater... 

Det klart mer troliga är ju antingen att han själv hade tjurat över att de inte hade anpassat sig efter honom och då gjort laget sämre eller att de andra oavsett Jannes direktiv inte hade vågat något annat, medvetet eller omedvetet, och anpassat sig efter Zlatan i alla fall vilket vi under Hamrén såg inte var lyckat alls. 

Man måste kunna tycka att Zlatan är en fantastisk spelare och vår bäste genom tiderna samtidigt som man tycker att laget nu funkar bättre utan honom. Det finns i mina ögon inget motsatsförhållande de två åsikterna emellan. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0