Åttondelsfinaltips

Dags för lite VM-tips igen nu när åttondelarna väntar. Så här går det i morgon lördag:

Frankrike-Argentina 
Argentina vidare. Egentligen trodde jag mycket på fransoserna inför VM och utan att direkt imponera så har de varit bättre än Argentina hittills. De har också en enormt bred trupp och kan ställa ett par riktigt bra elvor på benen. Men Argentina visade prov på en aggressivitet och krigarinställning som väckte visst hopp för sydamerikanerna. Det sena avgörandet stärker moralen och dessutom verkar Messi kunna vakna vad det lider. Mitt tips är att Argentina kämpar ner Frankrike och tar sig vidare.

Uruguay-Portugal
Den här åttondelen trodde jag på inför turneringen. Mitt tips då var att portugiserna skulle ta sig vidare, men nu får Uruguay tipset. De har imponerat, har VM:s vassaste anfallspar och dessutom en oerhört stark defensiv med Diego Godin (världens bästa mittback?) i spetsen. Uruguay är starkare, tyngre och bättre defensivt. Då räcker det inte ens att ha Cristiano Ronaldo för Portugal.

Övriga åttondelsfinalvinnare blir Sverige, Colombia, Spanien, Brasilien, Kroatien och Belgien. 

Colombia har jag sett för lite av egentligen, men trots det och trots att de tydligen var riktigt svaga i första halvlek mot Senegal imponerade de så mycket på mig mot Polen att jag hävdar att de har kapacitet att gå riktigt långt. Kroatien är bäst hittills i VM, Spanien är klart bättre än Ryssland, Belgien är också klasser bättre än motståndet när de ställs mot Japan, brassarna är favorit att vinna turneringen och går förstås vidare.  Sverige har gjort det fantastiskt bra hittills och fick en på pappret överkomlig lottning. Jag är grymt imponerad över hur Janne Andersson har fått ihop den här truppen till VM:s kanske bästa LAG och tror stenhårt på fortsatt framgång även på tisdag. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0