P3 dokumentär och lite annat

Mycket P3 dokumentär just nu som ackompanjemang till målandet av huset. Som så ofta intresserar kriminalfall och olyckor mig mest. Det är ofta hemskt och sorgligt men också intressant, särskilt om det finns en del historiekunskap i det hela. Absolut bäst är avsnittet om den fruktansvärda brandkatastrofen på diskot i Göteborg 1998. Den dokumentären är oerhört berörande. Även Svensken i Bolivia är ett favoritavsnitt.
 
Nu har det med stort historienintresse lyssnats på avsnitten om folkmordet i Rwanda och de svenska FN-soldaterna i Balkankriget. Dessutom har jag hunnit igenom några som jag tidigare lyssnat på, bland annat om tågkraschen i Lerum 1988 och om mordet på Therese Johansson Rojo samt ett för mig nytt avsnitt om Lockerbieattentatet. 
 
. . . . . . . . . . . . . .
 
Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima drar sig inte för att brunsmeta journalisten och debattören Tomas Gür och blanda ihop honom med rasister. Dessutom verkar Sima tycka att domprosten av någon besynnerlig avledning ska ha rätt att bestämma vilka som får göra sin röst hörd och på så sätt inskränka människors grundlagsskyddade yttrandefrihet. Inte konstigt att kritiken varit stor mot Aftonbladets ledarsida efter det här lågvattenmärket: Simas ledare
 
 
. . . . . . . . . . . . . .

 
Vad tror vi om MFF och deras potentiella transfers nu då? Mina tankar går så här:
 
Gall: enorm potential, jättebra i Sundsvall.
 
Molins: perfekt karaktär, har fortfarande kvalitéer och är en mångsidig vinnarskalle. 
 
Antonsson: dokumenterad målskytt, revanschsugen, spetskvaliteter i boxen.
 
Rodic: hade hög högstanivå senast i allsvenskan, jämnare och mer mångsidig nu? 
 
Absolut inga dåliga namn på något sätt (samt att Christiansen redan är klar förstås, klassvärvning), men samtidigt inte riktigt namn som på pappret matchar pratet om att värva från "en högre hylla" och "ta nästa steg" eller som går att jämföra med Toivonen och Durmaz som nämnts så flitigt i supporterkretsar.
 
Känner allt mer att nyckeln till framgång och till chansen att faktiskt ta nästa kliv nu snarare är nye tränaren Uwe Rösler och ett spelsystem, eller rättare sagt ett spelsätt, där man såväl får ut så nära max av varje spelare som av laget som en enhet än enskilda spetsspelare (även om alla ovan nämnda transfermål självklart är väldigt duktiga spelare som alla har potential att bli succéer i MFF nu).
 
Hoppas och tror att det kan lyckas.
 
. . . . . . . . . . . . . .

Grymt skönt här ute nu. Badade i sjön igen igår, 27 grader varmt i ytan. Synd att klaga då. Bblir bad varje dag nu, särskilt efter löprundorna som jag försöker få till ett par, tre gånger i veckan nu när fotbollen har träningsuppehåll i ytterligare en vecka och det är bara att njuta 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0