Bali 2018 del 2: Tioårsdag och delfiner

Efter fem nätter i Ubud och en rad utflykter, plus tid vid poolen där mina graciösa försök att dyka var en höjdpunkt för hela familjen, var det dags att lämna de södra delarna av Bali för en tur norröver. Vi skulle till Lovina Beach där en annan höjdpunkt (utöver mina dyk) under resan skulle äga rum i form av delfinsafari.

Innan vi kom dit hade vi dock en innehållsrik dag på vägen norrut. Vi började dagen med ett besök på en fjärilspark (några bilder därifrån hittar ni i första inlägget om resan) och fortsatte därefter vidare mot Lovina och den norra kusten. På vägen gjorde vi stopp vid en krydd- och fruktmarknad och besökte ytterligare ett stort tempel, den här gången vackert beläget vid en sjö och med berg runt omkring.

Därefter hann vi med att spana in, och snudd på bada i, Gitgit-vattenfallet (precis nedanför själva fallet hoppade vi i åtminstone). Det var häftigt att svalka sig i det med Balimått mätt svala vattnet och göra om samma roliga grej som när vi badade i vattenfall på Jamaica. 

Därefter nådde vi fram till Lovina Beach och kunde checka in på ett i raden av fina hotell. Bara för en natt visserligen, men anledningen till det här stoppet på resan var som sagt en av de stora höjdpunkterna under resan. På vår tioårsdag (tio år tillsammans, åren går och så grymt mycket positivt de ger), passande nog, drog vi ut på delfinsafari i gryningen. Mängder med båtar och turistanpassat värre, men ändå med en genuin, äkta känsla och med en så oerhört vacker miljö som framträdde runt oss i soluppgången. Förutom att bjudas på den omgivningen och inramningen så hade vi tur med delfinerna. De simmade, hoppade och var nära båten. Dessutom var de många till antalet och upplevelsen höll toppklass.
 
Delfinturen följdes av frukost på hotellet innan det var dags för ännu ett hotellbyte. Nu väntade de nordvästra delarna av Bali, närmare bestämt Pemuteran, på oss. Vägen dit innebar stopp vid varma källor och bad i dessa innan vi framåt eftermiddagen var framme vid vår nästa destination.
 
 



 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0